avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,puteti sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul urmator:intr-o familie cu 2 copii majori,parintii detin un teren si doua imobile,apoi decedeaza unul dintre soti.Trebuie dezbatuta succesiunea neaparat daca celalalt sot doreste sa instraineze terenul?Poate vinde fara acordul copiilor?in cat timp de la deces trebuie rezolvata treaba cu succesiunea?
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 15:39, 8 Februarie 2013
se face succesiunea si daca terenul intra in cota parte care ii revinea atunci poate vinde ..dar mai intai succesiunea ,sa se stabileasca fiecaruia cota -parte din bunuri ...la notar public cu actele de identitate,certificat de casatorie,certificatele de nastere ale copiilor care rezulta ca au fost copii decedatului,hartiile dupa bunuri ,certificatul de deces cam astea ar fi ..pentru mai multe mers si intrebat la un notar public ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Cote moºtenire cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Tatăl meu a decedat de curând.Dânsul deţinea un apartament bun comun cu mama şi un teren extravilan bun propriu moştenit de la părinţii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)