avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... consiliul local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

consiliul local

Am si eu o nelamurire, consiliul local are sau nu personalitate juridica? Imi puteti indica articol pls
Cel mai recent răspuns: ilie.gheorghe66 , utilizator 20:44, 25 Februarie 2009
Nu are personalitate juridica. Singurul act normativ care va poate lamuri este Legea 215/2001, republicata, cu modificari si completari, unde se statueaza ca unitatea administrativ teritoriala este persoana juridica, consiliul local si primarul fiind autoritati , deliberariva si executiuva, prin care se exercita autonomia local, deci care lucraya in numele unitatii administrativ teritoriale
multumesc de raspuns
Unitatile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridica deplina si patrimoniu propriu. Acestea sunt subiecte juridice de drept fiscal, titulare ale codului de inregistrare fiscala si ale conturilor deschise la unitatile teritoriale de trezorerie, precum si la unitatile bancare.
In justitie, unitatile administrativ-teritoriale sunt reprezentate, dupa caz, de primar sau de presedintele consiliului judetean.
Buna,
Raspunsul la intrebarea dvs. poate fi gasit in sectiunea I si II din Legea nr. 215/2001.
Conform acestui act normativ, numai unitatile administrativ teritoriale (comunele, oraşele şi judeţele) sunt persoane juridice de drept public. Acestea au patrimoniu propriu şi capacitate juridică deplină
Consiliile locale sunt doar autorităţi ale administraţiei publice locale şi rezolvă treburile publice din comune şi oraşe, în condiţiile legii, fiind autoritatile deliberative din acestea . Consiliile locale doar administrează sau, după caz, dispun de resursele financiare, precum şi de bunurile proprietate publică sau privată ale comunelor, oraşelor şi judeţelor, în conformitate cu principiul autonomiei locale.
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala aricici aricici In cazul unei decizii a unui Primar , decizie de sanctionare a unui functionar public din subordine, in contestatia pe care acest functionar o depune la ... (vezi toată discuția)
Model cerere de chemare în judecatã a primãriei radusimionescu radusimionescu Vreau sa chem in judecata primaria municipiului in care locuiesc pentru un litigiu comercial. Va rog sa-mi spuneti daca pot gasi o astfel de cerere. Va ... (vezi toată discuția)
Caliatate procesuala primaria, consiliul local, consiliul judetean MARIKO9 MARIKO9 As vrea sa lamurim cateva aspecte: 1. intr-un litigiu cu primaria chem in judecata primarul in calitate de repreyentant al primariei sau primaria x prin ... (vezi toată discuția)