avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Model cerere de chemare în judecatã a primãriei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Model cerere de chemare în judecatã a primãriei

Vreau sa chem in judecata primaria municipiului in care locuiesc pentru un litigiu comercial. Va rog sa-mi spuneti daca pot gasi o astfel de cerere.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 22 Decembrie 2013
nu exista un tipizat pentru un litigiu comercial
Am făcut un proces cu primăria București si după 2etape pe care eu le-am cîștigat au făcut la Înalta Curte cerere de respingere a procesului precum ca Primăria nu este persoana juridică ci Municipiu .Asa ca trebuie sa fiti atent care este denumirea exactă a celui cu care va judecății pentru ca primăriile fac tot felul de șicane!
Legea nr.215/2001 prevede :
Art. 21.
(1) Unitatile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridica deplina si patrimoniu propriu.
Acestea sunt subiecte juridice de drept fiscal, titulare ale codului de inregistrare fiscala si ale conturilor deschise la unitatile teritoriale de trezorerie, precum si la unitatile bancare. Unitatile administrativ-teritoriale sunt titulare ale drepturilor si obligatiilor ce decurg din contractele privind administrarea bunurilor care apartin
domeniului public si privat in care acestea sunt parte, precum si din raporturile cu alte persoane fizice sau juridice, in conditiile legii.
(2) In justitie, unitatile administrativ-teritoriale sunt reprezentate, dupa caz, de primar sau de presedintele consiliului judetean.
....

Art. 20
(1) Comunele, orasele, municipiile si judetele sunt unitati administrativ-teritoriale in care se exercita autonomia locala si in care se organizeaza si functioneaza autoritati ale administratiei publice locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala aricici aricici In cazul unei decizii a unui Primar , decizie de sanctionare a unui functionar public din subordine, in contestatia pe care acest functionar o depune la ... (vezi toată discuția)
Consiliul local Denisa Stanca Denisa Stanca Am si eu o nelamurire, consiliul local are sau nu personalitate juridica? Imi puteti indica articol pls (vezi toată discuția)
Calitate procesuala consiliu local danicus danicus Un Consiliu Local poate sa aibe calitate procesuala pasiva? Sau doar unitatea administrativ teritoriala poate sta in judecata? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)