avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna seara, am si eu o intrebare: in cazul in care iti dai demisia si seful nu o accepta, ce e de facut? cate zile e preavizul si ce se intampla daca nu poti sta tot preavizul din cauza ca trebuie sa te prezinti la alt job? multumesc si o seara frumoasa sa aveti :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 11 Mai 2013
dupa ce ii trimit prin posta demisia (pentru ca a refuzat sa o primeasca), mai trebuie sa stau perioada aceea de preaviz mentionata in contract?
si daca da, din ce moment?din momentul in care eu o pun la posta sau din data in care primesc confirmarea de la posta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
usser123, utilizator
Regula in materie este demisia cu preaviz si exceptia este demisia fara preaviz ... dupa primirea cererii de demisie ar trebui sa mergeti sa vedeti ce rezolutie s-a pus pe aceasta ... cu sau fara preaviz.

Perioada de preaviz va incepe sa curga de la data luarii la cunostinta de demisia dvs de catre angajator , adica de la data primirii scrisorii recomandate sau de la data inregistrarii acesteia la angajator daca o depuneti direct la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz raluk89 raluk89 Va rog sa imi spuneti daca mai este obligatoriu sa stai in preaviz in caz de demisie! Astazi mi-am prezentat demisia dar vrea sa stau in preavz. Ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Preaviz si concediu - conditionarea demisiei helcsike helcsike Buna, am o mica problema, sunt angajata la o firma de 5 ani de zile, astazi 22 iunie vroiam sa-mi semnez demisia. Am primit raspunsul urmator: Acuma nu este ... (vezi toată discuția)
Neacceptare demisie, consecinte OleseaT OleseaT Buna ziua, As dori sa stiu daca imi dau demisia si seful nu mi-o accepta, ce se poate intampla? (vezi toată discuția)