am si eu o mica problema, as vrea sa stiu cat costa taxa de barou si cine trebuie s-o plateasca? avand in vedere ca atunci cand i-amm platit onorariul avocatul nu mi-a zis nimic despre aceasta taxa. multumesc anticipat.
Doamna/domnule, cel mai frumos lucru pe care il puteti face pentru societate e sa trimiteti o intrebare la baroul din care face parte avocatul in cauza sa ii intrebati daca datorati aceasta taxa!!! :O Cu o copie de pe contract, eventual.
Este absolut jenant sa va solicite cineva asa ceva, adica eu imi construiesc o casa si in afara de costul proiectului mai achit si taxe pe la asociatii ale arhitectilor? Ce ma priveste pe mine unde si ce isi achita el/ea? Platesc si impozitul meu si pe al sau? Oare sa-i achit si sanatatea, nu stiu...
1. Solicitati avocatului un exemplar din contractul de asistenta juridica. Vedeti daca in contract este trecut cumva vre-un onorariu de succes, daca nu, in afara de tariful negociat, nu ii mai datorati nimic altceva.
2. Am auzit si eu la mine in localitate foarte multi oameni pacaliti, de catre avocati, ca trebuie sa plateasca o taxa de barou. Ceea ce este mai ingrijorator, este faptul ca acest lucru s-a extins si in domenul financiar-contabil, unde unii experti contabili solicita taxa pentru CECCAR! Nu exista astfel de taxe! Taxele catre organismul profesional din care face o parte o persoana, cad in sarcina persoanei care practica profesia liberala respectiva, ci nu in sarcina clientului!!!
Speta de oepa
MARIUS DRAGU
Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei sectorului 5, la data de 11 ianuarie 2010, în dosarul nr. xxx/300/2010, creditoarea Cabinet de Avocat X. a ... (vezi toată discuția)