avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cabinet Individual sau Societate Profesionala?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cabinet Individual sau Societate Profesionala?

Intreabarea mea este asta , daca se merita sa incerci sa fii pe cont propriu decat angajat. Cei care au fost sau sunt in situatie similara ii rog sa ma incurajeze sau sa ma descurajeze , astept raspuns:). Nu ma astept la castiguri fenomenale vreau sa stiu doar daca se poate trai cat de cat decent din asta.Multumesc!
La fel ca in cazul Barourilor judetene paralele - aripa BOTA .
Referitor la Puneti mana pe carte...intreb pe d-ul avocat cu cat a invatat el mai mult decat un con.jur.?De a luat langa el ca stagiar cineva, nu inseamna ca e mai destept, poate mai descurcaret. E jignitor sa se spuna ca numai avocatii au ceva in cap, restul sunt prosti, ma rog ,indiferent de formulare, asta se tot spune.Cand se termina sa fim luati peste picior doar pentru simplu fapt ca unii nici NU VOR SA FIE AVOCATI?
Aceasta sectiune parca se intituleaza , citez : "Se merita Cabinet Individual sau Societate Profesionala " .
Cum deocamdata nu se pune problema cabinetelor individuale in cazul consilierilor juridici ci , numai a societatilor profesionale consider ca , trebuie sa discutam pe aceasta tema si sa nu divagam ori sa nastem frictiuni .
Cu voia sau fara voia domnilor avocati societatile profesionale apartinand consilierilor juridici sunt o realitate . Desi nou infiintate , ele , societatile profesionale sunt o alternativa viabila pentru asistenta si reprezentarea juridica .

Pana la urma , clientul alege forma de asistenta .

Concurenta trebuie sa ne faca pe toti mai buni indiferent ca suntem consilieri juridici ori avocati .
Amice nu este cu voia sau fara voia avocatilor ci cunoasterea sau necunoastrea legii!! Daca tu consilier juridic crezi in statutul acesta aberant, pentru mine profesional d.p.d.v. esti inca la inceput. Si avocatii lui Bota asunt o alternativa viabila. Ce inseamna viabil dl. consilier juridic ?? De ce judecatorii de la ORC Bucuresti va resping cererile referitoare la minunatele societati profesionale??
Nu cred ca se mai pune problema respingerii cererilor de catre judecatorii delegati de la ORC privind infiintarea acestor societati de consultanta urmare adresei din luna iunie a ministrului justitiei .
Da , se pot respinge aceste cereri in urmatoarele conditii , si anume :
1. Nu sunt membri ai CCJR ;
2. Nu sunt consilieri juridici definitivi ;
3. Nu au obtinut avizul CCJR din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile prevazute de lege si statut .

Parerea mea profesionala nu cred ca are vreo relevanta pe acest forum iar , dumneavoastra nu cred ca aveti calitatea sa va pronuntati daca sunt sau nu la inceput , poate ca da , poate ca nu .
Daca eram de acord cu Barourile Constitutionale ale domnului Pompiliu Bota si credeam in acestea poate ca , inca din anul 2003 ma inscriam in acestea .
Mai mult decat atat , si inainte de aparitia Legii nr.514/2003 exista o Uniune a Consilierilor Juridici cu organe de conducere in teritoriu , se platea sau nu o cotizatie simbolica , faptul ca ne organizam si devenim un corp profesional distinct asa cum s-a intamplat si in cazul executorilor judecatoresti nu trebuie sa va deranjeze ci , dimpotriva , trebuie sa deveniti mai bun din punct de vedere profesional si concurential.

Sa auzim numai de bine si va doresc succes !

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Infiintare de societati de catre consilierii juridici pt o societate care are prevazut in actul constitutiv codul caen 7414 poate efectua diferite acte de infiintare de societati comerciale, intrucat pt caen 7411 ... (vezi toată discuția)
Societate profesionala Stimati Colegi, In aceasta perioada, se inmatriculeaza in Mun. Bucuresti societati profesioanale cu activitate 7411 Cod CAEN? Am observat faptul ca la ... (vezi toată discuția)