Buna seara! Eu sunt cetean roman si urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain, din afara UE, care are acum permis de studii...intrebarea mea este: cat timp dureaza sa obtinem certificatul de casatorie daca vrem sa ne casatorim aici in Romania?
*Pentru statele care nu au reprezentanţă diplomatică în România vor prezenta adeverinţa de cutumă eliberată de autorităţile administrative din statul respective.In plus:
- DECLARAŢIE NOTARIALÃ CÃ NU A MAI FOST CÃSÃTORIT ªI DOREªTE SÃ ÎNCHEIE CÃSÃTORIE ÎN ROMÂNIA PENTRU CETÃŢENII ALE CÃROR STATE NU AU AMBASADÃ SAU REPREZENTANŢÃ PE TERITORIUL ROMÂNIEI.
După caz:
- SENTINŢA DE DIVORŢ RÃMASÃ DEFINITIVÃ APOSTILATÃ ªI TRADUCEREA LEGALIZATÃ A ACESTEIA
(în original şi copie xerox)
- existenţa declaraţiei, dată pe proprie răspundere, autentificată de un notar public, din care să rezulte că viitorul soţ, cetăţean străin sau apatrid, nu este căsătorit şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei în România, în cazul în care dovada cu privire la îndeplinirea condiţiilor de fond nu poate fi obţinută de viitorul soţ cetăţean străin, întrucât statul respectiv nu are misiune diplomatică sau oficiu consular de carieră acreditat în România (se verifică acest lucru la Ministerul Afacerilor Externe).
Buna seara ,adaug la acest subiect...A scos acel certificat de cutuma de la notar unde ei de regula se castoresc,pe langa faptul ca are hotarare judecatoreasca de divort definitiva,in legea tarii lor scrie acele 3 puncte in hotarare 1 se desface casatoria! 2se revine la numele anterior!3 se poate recasatori!...acum intrebarea mea pe langa toate acestea ...dvs ziceati de o declaratie la notar? cum ar suna va rog sa mi redactati cu aproximatie in romana apoi sa i traduc ca na...ei nu stiu de asemenea legi din europa si apoi sa declare in fata notarului. banuiesc ca ar fi ca o cerere asa zis,va multumesc mult cu stima si respect!!scuze daca par absurd dar imi cere sa o informez in totalitate..de regula in tarile cu caracter islam e problema dar colombia e tara latina!!zic si eu.....
Casatorie
Sabau Margareta
Ea cetatean roman divortat se poate casatori cu cetatean israelian, necasatorit ,care si-a pierdut cetatenia romana plecind pe vremea comunismului in statul ... (vezi toată discuția)