avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuiala cu dobanda - contract leasing financiar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuiala cu dobanda - contract leasing financiar

Buna ziua!
apelez la bunavointa d-stra sa ma "luminati" in urmatoarea situatie: conform OG 8/2013 pentru modificarea CF La articolul 21 alineatul (4), dupa litera s4) se introduc doua noi litere, literele s5) si s6), cu urmatorul cuprins: „ s6) cheltuielile cu dobanzile, stabilite in conformitate cu reglementarile contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, in cazul in care mijloacele fixe/imobilizarile necorporale/stocurile sunt achizitionate in baza unor contracte cu plata amanata.”
Intrebare: in cazul unui contract de leasing financiar putem considera plata ca fiind o plata amanata si astfel cheltuiala cu dobanda devine nedeductibila la calculul profitului impozabil????:">#-o
Va multumesc anticipat pentru raspunsul d-stra si va doresc o zi frumoasa!!!
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 19:50, 13 Februarie 2013
Aceasta prevedere este respectata de catre unitatile foarte mari, ce aplica standarde internationale. Aplicati IAS 23?
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Nu aplicam IAS 23! Multummesc pt. raspuns!
Dar o monografie contabila pentru un leasing financiar ce are ca obiect achizitia unui autoturism imi puteti oferi?(valabil incepand cu 01.07.2012)
Valoarea reziduala este inclusa in rata sau nu? In ceea ce priveste TVA, conform reglementarilor pentru leasing legate de TVA, masina din ce categorie face parte si in ce mod este utilizata? Sau va intereseaza in mod special un anumit aspect?
Ar trebui sa presupun prea multe ipoteze. Va rog sa fiti mai exacta.
Practic, in ceea ce priveste data de 01.07.2012, as zice ca in privinta leasingului s-a modificat doar deductibilitatea cheltuielilor sau TVA in functie de masina si de modul ei de folosire in cadrul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila leasing financiar ContSters86219 ContSters86219 va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila leasing financiar.(am achizitionat un autoturism in aprilie 2011) (vezi toată discuția)
Leasing financiar roxanastefu roxanastefu Buna ziua M-ar interesa si pe mine o monografie pv achizitionarea unui auto prin leasing financiar, dpdv al utilizatorului, care e platitor de tva. Datele ... (vezi toată discuția)
Plata suplimentara razvy_balan razvy_balan Am editat postul in aceasta sectiune, deoarece priveste atat impozitul pe profit cat si TVA. In urma unui control al Garzii Financiare, unei societati i s-a ... (vezi toată discuția)