avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata suplimentara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata suplimentara

Am editat postul in aceasta sectiune, deoarece priveste atat impozitul pe profit cat si TVA.

In urma unui control al Garzii Financiare, unei societati i s-a stabilit impozit pe profit suplimentar aferent 2008, TVA de plata suplimentar aferent 2008, majorari pt neplata TVA si impozitului pe profit pentru 2008. Sumele stabilite au fost achitate in timpul controlului.

Intrebare: Unde se inregistreaza in contabilitate Impozitele si taxele stabilite de Garda pt 2008 : in contul 1174, conform Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr 1752/2005 cu modificarile ulterioare, sau se inregistreaza in exercitiul financiar curent, iar majorarile tot in exercitiul financiar curent. Si daca aceste sume se inregistreaza in exercitiul financiar curent, care e formula contabila?

Multumesc anticipat,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: razvy_balan , utilizator 09:54, 12 August 2009
Reglementarile contabile din ultimii ani permit "rationamentul profesional" in prezentarea imaginii fidele in situatiile financiare; in cazul Dvs. ramane sa interpretati daca diferentele calculate au un impact semnificativ. Daca DA, ar trebui invocat IAS 8 (standard international de contabilitate care trateaza "erori si omisiuni fundamentale") si sa inregistrati in cont 117 (rezultat reportat) aceste diferente; daca NU reprezinta valori semnificative, puteti merge pe afectarea rezultatului exercitiului financiar curent. In ambele cazuri ar trebui sa completati Nota explicativa in care utilizatorii de informatii contabile care va studiaza raportarile sa fie corect informati.
MFP chiar a publicat un proiect de reglementari contabile care sa se aplice de la 1 ian 2010 in care cazul Dvs. beneficiaza de clarificari; de regula se incurajeaza folosirea mai timpurie a reglementarilor preconizate.

Succes!
sa-i fie, Dumnezeu sa o odihneasca .
referitor la subiect, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila dob.si penalit afp camyv camyv Buna ziua, in urma controlului s-au stabilit sume suplimentare de plata, exemplu TVA =10000 imp.profit = 10000 dob.TVA 5000 dob.imp.profit 5000 Cum se ... (vezi toată discuția)
Contabilitate - control fiscal ContSters103316 ContSters103316 Am avut control fiscal si mi-a calculat un impozit de 2% la achizitiile de produse agricole si evident majorari si penalitati calculate de la data achizitiei ... (vezi toată discuția)
Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)