avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara,

In urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara pentru copil, pensie pe care tatal refuza sa ne-o dea pe motiv ca decizia inca nu este definitiva si irevocabila.
Ce as putea face sa primim pensia pana decizia va deveni definitiva, desi e o suma infima avem nevoie de acesti banuti.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 17:03, 10 Februarie 2013
sa deschideti o alta actiune,respectiv ordonanta presedintiala ptr pensia de intretinere .termenele sunt la 2 saptamani si devine definitiva si irevocabila mult mai repede decat dosarul de divort.daca sotul nu va depune apel sau recurs*in procesul de divort* in 30 de zile acea hotarare va ramane definitiva si irevocabila si veti putea atunci depune o plangere la politie ptr neplata pensiei si dupa investirea cu formula executorie va puteti adresa si unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
desirelia75, utilizator
Nu se deschide un dosar ca sa poate fi executata hotararea din alt dosar.
Faceti adresa la instanta sa dispuna poprirea daca tatal are venituri legale. Si inainte spuneti-i acestuia ca hotararile privind pensii de intretinere sunt executabile inca de la prima instanta, asa incat puteti merge la executor cu hotararea nedefinitiva si sa-l puneti sa plateasca pensia plus cheltuieli de executare!
Asa ca mai bine plateste mai putin decat mai mult, pe sistemul ca iarna nu-i ca vara!
daca respectivul nu poate fi executat si fosta sotie stie din start ca nu are ce executa ptr ca isi ascunde de exemplu veniturile are nevoie de o hotarare definitiva si irevocabila ptr actiunea in penal,iar daca procesul de divort dureaza 4 ani asa cum a fost in cazul meu ...singura posibilitate este acea ordonanta.
NU este nevoie de hotarare irevocabila; daca asa v-au spus dv. organele de cercetare, au gresit si trebuia sa le trimiteti un avocat pe cap. E nevoie sa existe o obligatie de plata si asta exista la pensie de intretinere inca de la sentinta de fond.

niciun organ de urmarire penala nu accepta o hotarare daca nu este definitiva si irevocabila si ma refer aici strict la pensia de intretinere a minorilor .va spun din proprie experienta cu plangeri in 2 orase diferite si cu avocati angajati.am fost nevoita sa introduc ordonanta presedintiala tocmai ptr ca hotararea de la fond a fost atacata de mine cu apel si apoi cu recurs ,iar procesul a durat f multi ani.
am incercat si am depus plangerea ptr abandon fara ca hot sa fie definitiva si irevocabila iar rasp a fost aceasta;"intrucat la data depunerii plangerii sentinta invocata de x nu era ramasa definitiva fiind amanata data pronuntarii ptr a da posibilitatea partilor sa depuna concluzii scrise dosarul a fost inaintat Prchetului cu propunerea de NUP."
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
desirelia75, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala este executorie de drept? ContSters114133 ContSters114133 am o hotarare irevocabila stabilita printr-o ordonanta presedintiala ce obliga paratul la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25% din venitul net ... (vezi toată discuția)
Situatie ciudata - am program de relatii personale si din hotararea de divort si din ordonanta presedintiala elena20a elena20a Buna ziua, S-a judecat apelul la divort si au fost respinse apelurile. In felul acesta, hotararea de fond, unde am program de relatii personale, a devenit ... (vezi toată discuția)
10 ani de procese si nu pot intra in spatiul proprietate marival marival Buna ziua, Ma judec de aproape zece ani cu persoana de la care am cumparat un apartament si inca nu am intrat in el; nu a vrut sa elibereze apartamentul, i-am ... (vezi toată discuția)