avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara,

In urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara pentru copil, pensie pe care tatal refuza sa ne-o dea pe motiv ca decizia inca nu este definitiva si irevocabila.
Ce as putea face sa primim pensia pana decizia va deveni definitiva, desi e o suma infima avem nevoie de acesti banuti.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 17:03, 10 Februarie 2013
Ati atacat NUP mai departe? NU vad sa ne intereseze daca e definitiva au ba, ne intereseaza ca omul are legal obligatia de intretinere, poate fi executat legal, dar nu plateste de buna-voie.
nu am atacat ptr ca intre timp am rez cu acea ordonanta .dar ca sa il executi silit este nevoie sa investeti hot cu formula executorie...iar daca acea hot este atacata nu stiu daca se poate investi...teoretic cred ca se poate asa ar fi normal dar practic te lovesti de o gramada de ciudatenii.
Aveti dreptate, e dificil in practica, asa e, mai ales daca nu ceri infiintarea popririi in fond... De aceea v-am intrebat de avocat, caci trebuie sa stii mersul lucrurilor.
nu se putea cere infiintarea popririi deoarece firma angajatoare nu este in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala este executorie de drept? ContSters114133 ContSters114133 am o hotarare irevocabila stabilita printr-o ordonanta presedintiala ce obliga paratul la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25% din venitul net ... (vezi toată discuția)
Situatie ciudata - am program de relatii personale si din hotararea de divort si din ordonanta presedintiala elena20a elena20a Buna ziua, S-a judecat apelul la divort si au fost respinse apelurile. In felul acesta, hotararea de fond, unde am program de relatii personale, a devenit ... (vezi toată discuția)
10 ani de procese si nu pot intra in spatiul proprietate marival marival Buna ziua, Ma judec de aproape zece ani cu persoana de la care am cumparat un apartament si inca nu am intrat in el; nu a vrut sa elibereze apartamentul, i-am ... (vezi toată discuția)