avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am introdus actiune judecatoreasca ptr pensie alimentara in luna ian 2013.
Primul termen a fost astazi, 08.02.2013.
Pe motiv ca parintele implicat (respectiv mama copilului care a fost data in judecata) nu are aparator, cauza a fost amanata pentru data de 15 .03. 2013.
Problema e ca beneficiarul acestei pensii implineste varsta de 18 ani la 01 .03.2013.
In aceasta situatie, actiunea inceputa de mine ca parinte, cand copilul nu implinise 18 ani, mai este valabila? Ce trebuie facut sa pot continua in vederea obtinerii acestei pensii?
Nu trebuie promovata de parinte ca reprezentant legal pensia, ci de copilul peste 16 ani cu aprobarea reprezentantului legal.
Copilul nu trebuie sa vina in instanta, face solicitare ca cererea sa se judece in lilpsa si gata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune pentru pensie intretinere copii minori gemeni, care implinesc intr-o luna de zile 18 ani apk apk Buna ziua, In luna mai 2013 am depus actele pe noul cod de procedura civila pentru obtinere pensie de intretinere pt. copiii mei minori - gemeni de la tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani cinevaoricine cinevaoricine Buna ziua! Am doua intrebari: După ce minorul a implinit 18 ani si isi continua studiile tatal este obligat sa-i plateasca pensie alimentara chiar daca nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara flori2009 flori2009 Buna seara! As dori o lamurire, mai precis, tatal caruia instanta i-a stabilit o pensie alimentara, s-a stabilit in strainatate si nu a mai platit pensia (de ... (vezi toată discuția)