avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... inregistrarea unui certificatde casatorie strain
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

inregistrarea unui certificatde casatorie strain

m-am casatorit cu un cetatean pakistanez in GRECIA la Ambasada Pakistanului in decembrie, de la Ambasada Romaniei m-au indrumat sa vin in RO si sa inregistrez certificatul la starea civila a orasului din care provin . Intrebare : ce alte acte imi mai trebuiesc la starea civila pt a inregistra certificatul in conditiile in care el nu poate veni in RO ? la intoarcerea in Grecia am inteles ca in baza acestui certificat sotului i se poate elibera un card ca membru de familie al unui cetatean UE . intrebare : este posibil ? in conditiile in care el are in Grecia azil politic ? care sunt conditiile ? poate obtine in baza acestui card viza pt RO ? mai este necesara invitatia daca are acest card ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:56, 9 Februarie 2013
Certificatul de casatorie trebuie apostilat sau supralegalizat de autoritatile pakistaneze. Dar ca azilant in Grecia in mod normal ar fi trebuit sa evite sa ia legatura cu autoritatile pakistaneze, care l-au persecutat in prealabil sau nu l-au putut proteja contra persecutiei politice, religioase, rasiale, etc. din tara de bastina. Azilul ar trebui inteles ca ruperea tuturor relatiilor cu regimul politic din tara de bastina, nu poate fi azilant in Grecia si sa se duca-n vacanta-n Pakistan.

Altfel, da, ar putea avea drept de sedere in Romania ca membru de familie al unui cetatean roman, dar aceasta procedura nu are legatura cu faptul ca a primit azil in Grecia si nu mai poate solicita azil in Romania.

Pentru a primi drept de sedere in Romania trebuiesc indeplinite toate cerintele legale. De ex. daca relatia voastra nu este o relatie reala de cuplu, poate fi vorba de frauda de imigrare. Legea poate impune anumite conditii de venit sau de buna comportare pentru obtinerea dreptului de sedere. Ceea ce vreau sa spun este ca o casatorie nu acorda in mod automat drept de sedere in Romania. Paradoxul este ca stabilirea in alta tara din UE poate fi din punct de vedere legal mai facila decat stabilirea in Romania, datorita faptului ca dreptul european nu se aplica membrilor de familie ai romanilor, cu exceptia cazului in care acei cetateni romani au domiciliat in alt stat din UE sau au cetatenia si a altui stat din UE.

A avea azil politic inseamna a fi refugiat recunoscut, adica inseamna ca i s-a aproba azilul politic in Grecia. Daca nu i s-a aprobat azilul in Grecia, atunci nu este azilant, ci cautator de azil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate fara rezidenta ? iacob_raluca iacob_raluca in baza certificatului de casatorie transcris in Romania poate renunta la azilul politic din Grecia si calatori in alta tara impreuna cu sotia cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Azil politic in eu tariq tariq buna ziua sunt cetetean straiin casatorit cu o romanca am permis de sedere valabil 5 ani pot eu impreuna cu sotia sa mergem in danemarca si cerem azil acolo? ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie AuraAyan AuraAyan Buna seara!Sunt căsătorită cu un cetățean pakistanez,căsătoria este înregistrată în Registrele Romane.Avem un băiețel în vârstă de 10 luni,ne ... (vezi toată discuția)