avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cãlãtorie in America
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cãlãtorie in America

Buna ziua,
Am si eu o întrebare, si anume: Am fost plecat doua luni in America (ca si turist) cu pasaport maghiar. Va rog frumos sa-mi spuneti dacă mai am dreptul sa merg anul acesta in America? si peste cât timp? Cand am ajuns in State, mi-au pus o stampila in pasaport, unde scria ca pot sa stau doua luni. Nu am stat nicio zi peste, am ieșit la termen din tara.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cpataalba , utilizator 09:05, 3 Iunie 2019
Daca ati fost cu pasaport maghiar inseamna ca aveti si cetatenie maghiara. Daca mai aveti dreptul sau nu sa mergeti din nou in America trebuie sa-i intrebati pe cei de la ambasada. Solicitati viza si daca vi se aproba e clar ca puteti traversa oceanul din nou. Normal ca v-au pus o stampila in pasaport, unde puteau sa o aplice daca nu acolo?
Buna ziua,
Bineinteles, sunt si cetățean maghiar, din moment ce am pasaport. Cetățenii maghiarii, nu au nevoie de viza, deoarece sunt in programul "Viza Waiwer". Drept pentru care nu trebuie sa solicit nicio viza. Eu doar vreau sa știu dacă mai pot merge anul acesta.
Va multumesc pentru înțelegere.
Persoanele care călătoresc în cadrul programului VWP trebuie să solicite autorizarea prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA), sunt verificati la punctul de intrare în Statele Unite şi sunt înscrişi în Programul US-VISIT al Departamentului de Securitate Internă al Statelor Unite.
Pentru a intra pe teritoriul S.U.A. prin Programul Visa Waiver, calatorii trebuie sa:

-sa se afle in posesia unui pasaport conform Programului Visa Waiver.
Sa detina autorizatia ESTA
Sa ramana pe teritoriul S.U.A. cel mult 90 de zile
Scopul calatoriei:

b. Turism- Scopul calatoriei dumneavoastra este pur recreational, aceasta insemnand turismul, vacantele, distractia, vizite la prieteni sau rude, odihna, tratament medical, activitati de natura sociala si participarea amatorilor la competitii in domeniul muzical, sportiv sau in alte evenimente sau concursuri similare care nu vor fi remunerate

Dacă accesul în Statele Unite se face pe calea aerului sau a apei, trebuie:
Să deţineti un bilet de întoarcere sau de continuare a călătoriei. Dacă deplasarea se face în baza unui bilet electronic, persoana trebuie să aibă asupra sa o copie a itinerarului pe care să o prezinte inspectorului de imigrări. Persoanele care călătoresc cu bilete de continuare a călătoriei a căror destinaţie finală este Mexic, Canada, Bermuda sau Caraibe, trebuie să fie rezidenţi legali ai teritoriilor respective.
Intrarea în Statele Unite la bordul unei linii aeriene sau maritime care a agreat participarea la program. Aici sunt incluse aeronavele unei corporaţii americane care a încheiat un acord cu Departamentul de Securitate Internă pentru transportul pasagerilor în cadrul Programului de renunţare la obligativitatea vizelor.
Dacă intrarea în Statele Unite se face pe cale terestră din Canada sau Mexic, cerinţele privind documentele sunt aceleaşi, cu excepţia faptului că nu se impune obligativitatea deţinerii unui bilet de întoarcere şi a folosirii unui transportator semnatar al programului. Trebuie să demonstraţi în faţa inspectorului că deţineţi suficiente fonduri pentru a vă întreţine pe durata şederii în Statele Unite şi pentru părăsirea teritoriului Statelor Unite.

Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA)
Toţi cetăţenii ţărilor incluse în programul WVP care intenţionează să călătorească temporar în Statele Unite pentru turism sau afaceri au nevoie de o aprobare în Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA) înainte de a se îmbarca la bordul unei companii de transport pentru a călători pe calea aerului sau a apei către Statele Unite în cadrul programului VWP.

Cerinţe privind paşaportul
Toate persoanele care călătoresc în cadrul programului VWP, indiferent de vârstă sau de tipul de paşaport folosit, trebuie să prezinte un paşaport ce permite citirea digitală. În plus, în funcţie de data la care au fost eliberate paşapoartele persoanelor care călătoresc în cadrul programului VWP, se pot aplica şi alte cerinţe referitoare la paşapoarte, după cum urmează:

Paşapoartele ce permit citirea digitală eliberate sau prelungite la data sau după data de 26 octombrie 2006 necesită un cip integrat cu informaţiile din pagina de date (paşaport electronic).
Paşapoartele ce permit citirea digitală eliberate sau prelungite în perioada 26 octombrie 2005 - 25 octombrie 2006 necesită o fotografie digitală imprimată pe pagina de date.
Paşapoartele ce permit citirea digitală eliberate sau prelungite înainte de data de 26 octombrie 2005 nu sunt supuse altor cerinţe.
Valabilitatea paşaportului: Vizitatorii care călătoresc în Statele Unite trebuie să posede paşapoarte care sunt valabile pentru cel puţin încă şase luni după perioada preconizată de şedere în Statele Unite. Cetăţenii statelor enumerate în lista actualizată „Six Month Club“ sunt scutiţi de regula celor şase luni şi trebuie doar să aibă un paşaport care este valabil pe perioada preconizată de şedere. Dacă vă deplasaţi fără viză în cadrul Programului de renunţare la obligativitatea vizelor, paşaportul dumneavoastră trebuie să fie valabil pentru o perioadă de cel puţin 90 de zile. Dacă paşaportul dumneavoastră nu este valabil 90 de zile, vi se va permite şederea în Statele Unite până la data la care paşaportul expiră.

Dacă sunteţi un vizitator dintr-o ţară inclusă în programul VWP, iar paşaportul dumneavoastră nu îndeplineşte aceste cerinţe, analizaţi posibilitatea de a obţine un paşaport conform cu VWP de la autoritatea de paşapoarte din ţara al cărei cetăţean sunteţi. Altfel, nu veţi putea călători în cadrul programul VWP, iar pentru a intra în Statele Unite veţi avea obligaţia de a obţine o viză pe paşaportul dumneavoastră valabil.

Ineligibilitatea
Unele persoane pot să nu fie eligibile pentru a intra în Statele Unite fără viză în cadrul programului VWP. În această categorie sunt incluse persoanele care au fost arestate, chiar dacă arestarea nu s-a soldat cu o condamnare penală, persoanele care au cazier (chiar dacă au fost supuse graţierii, amnistiei sau altui act de clemenţă), persoanele care suferă de anumite boli transmisibile grave, cele cărora li s-a refuzat intrarea sau au fost deportate din Statele Unite, sau care au depăşit anterior perioada de şedere prevăzută de programul VWP. Aceste persoane trebuie să solicite eliberarea unei vize. În cazul în care încearcă să călătorească fără viză, li se poate refuza intrarea în Statele Unite.

Persoanele care au comis contravenţii de circulaţie care nu au dus la arestare şi/sau condamnare pentru o infracţiune pot să călătorească fără viză, dacă îndeplinesc celelalte criterii. Dacă respectiva contravenţie de circulaţie s-a produs pe perioada când vă aflaţi în Statele Unite şi nu aţi achitat amenda aferentă sau nu v-aţi prezentat la audierea în instanţă, există posibilitatea ca pe numele dumneavoastră să se fi emis un mandat de arestare şi vă veţi confrunta cu probleme atunci când solicitaţi admiterea în Statele Unite. În consecinţă, trebuie să rezolvaţi această problemă înainte de a efectua călătoria, contactând instanţa în faţa căreia trebuia să vă prezentaţi. Dacă nu cunoaşteţi adresa respectivei instanţei, informaţii în acest sens sunt disponibile pe Internat la adresa: www.refdesk.com.

Călătoria fără viză nu include persoanele care intenţionează să studieze, să muncească sau să rămână în Statele Unite pentru o perioadă mai lungă de 90 de zile sau care doresc să- şi schimbe statutul (din turist în student, etc.) după intrarea în Statele Unite. Aceste persoane au nevoie de vize. Dacă un ofiţer de imigrări consideră că o persoană care călătoreşte fără viză va studia, va munci sau va rămâne mai mult de 90 de zile, atunci ofiţerul va refuza admiterea respectivei persoane.

Refuzul autorizaţiei ESTA
Persoanele cărora le-a fost refuzată autorizaţia ESTA nu pot călători în baza programului VWP.
Deci trebuie sa solicitati autorizatia ESTA si puteti calatorii din nou.
Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru informații.
Buna ziua
As dori sa obtin o informatie in legatura despre viza pentru SUA si Australia sau daca cu pasaport unguresc se poate merge fara viza in aceste tari si pe ce perioada.
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Cetatean maghiar (calatorie sua si amenda penala) erik12 erik12 buna am si eu o intrebare...care ma framanta si tare m-as bucura sa-mi raspundeti...deci,in vara mi-am primit cetatenia maghiara acum am reusit sa imi scot ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pasaport pentru a calatori in turcia cu minorul? alexandra30 alexandra30 Oare, pentru a calatorii in Turcia,eu si fetita(2 ani) mea ne trebuie pasaport sau pot doar cu buletinul? Si pentru fetita trebuie pasaport. Cat m ar costa ... (vezi toată discuția)
Calatorie in canada - procedura viza RODICASZANTO RODICASZANTO Buna ziua,asi avea nevoie de o informatie.Sunt cetatean maghiar si sunt rezident in Germania,in luna iulie fiul meu se casatoreste in Canada si am inteles ca ... (vezi toată discuția)