avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general zilerii impozit 16%
Discuție deschisă în Contabilitate în general

zilerii impozit 16%

ce declaratie trebuie completata la ANAF pentru impozitul de 16% ?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 15:41, 10 Februarie 2013
Incepand cu luna august 2012, impozitul de 16% retinut la sursa se declara prin Declaratia 112, pentru urmatoarele categorii de venituri:

- impozitul pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala;
- impozitul pe veniturile din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent;
- impozitul pe veniturile din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
- impozitul pe veniturile persoanelor fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica microintreprindere, care nu genereaza o persoana juridica;
- impozitul aferent veniturilor din activitati agricole, potrivit prevederilor art. 71 lit. d) din Codul Fiscal, obtinute din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare.

Daca veniturile zilierilor nu sunt asimilate salariilor, nu este necesara modificarea, prin declaratia 010, a vectorului fiscal.




Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O ultima informatie despre obligatiile fiscale ale asociatilor de proprietari sommyint sommyint In documentarul de mai jos, Directia Generala a Finantelor Publice informeaza contribuabilii - asociatii de proprietari - cu privire la obligatiile fiscale ... (vezi toată discuția)
Formular 010 Praipan Praipan Buna ziua! Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni... Multrumesc PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)