avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... act intocmit de mana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

act intocmit de mana

daca achizitionez un apartament pentru care initial ofer un avans prin act intocmit de mana cu martori.daca dupa aceea nu se va respecta intelegerea acest act va avea valoare legal vorbind.adica pot sa ami mai recupar banii dati ca avans? 2. actele de mana cu martori mai sunt valabile daca nu sunt incheiate la notar? ca din cate am auzit, un act ca sa fie legal trebuie sa fie incheiat la notar[sa fie legalizat]. va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
mariusbt1, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusbt1 , utilizator 10:19, 10 Februarie 2013
Plata in sine se poate dovedi cu o simpla chitanta de mana, cat despre dovedirea conventiei de vanzare-cumparare a unui apartament e cu totul alta poveste,in acest caz fiind necesar inscrisul autentic.
Cel mai bine un precontract de vânzare cumpărare.
Pe viitor va scuteste de un proces lung si......nu se sti cum se termina.
1. In dreptul semnaturii vanzatorului trebuie scris de acesta "buna si aprobat pentru suma de ...". Suma scrisa de acesta trebuie sa corespunda cu cea inscrisa in cuprinsul chitantei/actului sub semnatura privata.

2. Aceasta chitanta are valoarea unei promisiuni de vanzare-cumparare iar intentia acestuia de a instraina apartamentul poate fi dovedita si prin proba cu martori, pe care de asemenea trebuie sa ii amintiti in cuprinsul chitantei, indicandu-le complet datele de identificare.

3. In opinia mea, cel mai confortabil este sa incheiati un antecontract de vanzare-cumparare in forma autentica. Astfel consimatamantul vanzatorului este cate se poate de clar, iar in ipoteza promovarii unei actiuni pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de at autentic veti avea "asul in maneca duvs".
sa spunem ca fac un anticontract de vanzare -cumparare cu respectiva persoana si dau un avans de 10.000 euro,iar daca acea persoana vinde apartamentul altei persoane,eu trebuie sa merg sa ami reziliez contractul si sa ami iau banii inapoi[am inteles],dar daca persoana respectiva nu am mai da banii,si nici nu are vre-un bun pe numele sau[ masina,casa ], ce pot face ? cum ami mai pot recupera paguba?
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
mariusbt1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare apartament cu chitanta de mana. stelutaalistar stelutaalistar Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare , cu chitanta de mana semnata de 2 martori prin care vanzatoarea ( o doamna de 75 ani ) imi vindea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)
Partaj cu ambiguitati Emilia91 Emilia91 Am divortat acum 2 ani dar continui sa locuiesc cu fostul , in acelasi casa pe care am cumparat-o acum 20 de ani , proaspat casatoriti fiind. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)