avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de moștenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de moștenire?

Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu mama , ( mama a decedat) tata pe un teren care il avea dinainte sa o cunoasca pe aceata femeie, a construit o casa , totul din banii muncitii cu mama , va rog din suflet sa imi raspunde-ti,cei doi au dreptul la ceva???
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
amazoana1978, utilizator
Aici e mai complicat,mai multe solutii si probleme.
1) Daca casa e construita pe numele lor,amanta are dreptul la o 1/2 din casa.
2) Daca casa e construita doar pe numele lui,si el nu se insoara legal in acte cu ea,apoi decedeaza,ea nu va avea un drept la casa.
3) Va avea drept la casa sau despagubiri daca dovedeste cu martori,chitante,facturi ca a contribuit cu materiale la acea casa.
4) Ar mai fi si altele......
Martori ar avea ca sta acolo, dar nu are nici un act ....de fapt pe teren erau dinainte 2 camarute ,sau daramat si sau fc 4 in timpul asta, , dar ea nu are nici un act , decat martori , conteaza mai mult martorii, decat actul in sine ? Dar acel copil nu are nici un drept?? Va multumesc din suflet ! :)
Imi puteti raspunde va rog si la intrebarea de mai sus?Cu respect !!
1) Daca nu are nici un act,nu are ce sa faca. Problema este ca daca tatal dvs traieste inca,si apoi se insoara legal sau ii face contract de vanzare-cumparare,contract donatie,atunci ea poate sa aiba drepturi acolo.
2) Martorii pot doar sa declare ce stiu si ce cunosc. Martorii pot declara ca aceasta concubina a contribuit la ridicarea casei.
3) Copilul va avea drept dupa mama lui.
Va multumesc mult pt toate raspunsurile, as mai avea o intrebare ... Ar putea sa vanda aceea casa acelui copil fara sa aiba nevoie de semnaturile noastre??(suntem 3 frati),si daca da se poate, noi vom putea ataca acel contract cumva ,sau candva?? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
amazoana1978, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Concubinaj 10 ani monasc monasc un concubinaj de 10 ani,din care a rezultat un minor in varsta de 6 ani,ambii au muncit in strainatate ,avand aceeasi locuinta si gestionandu-si banii impreuna ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)