Aș dori să știu cât m-ar costa inventarierea bunurilor lăsate după părinți, dacă mă adresez unui executor judecătoresc. Este vorba de un orășel din provincie. Cam la ce sumă s-ar ridica inventarierea ? Multumesc.
In conformitate cu prevederile art. 70 alin. 1 din Legea nr. 36/1995 – legea notarilor publici si a activitatii notariale, in cazurile prevazute de lege sau la cererea celor interesati, notarul public, personal sau printr-un delegat, va face inventarierea bunurilor succesorale.
Stimate domnule avocat...de unde ati tras aceasta concluzie...userul nu s a pronuntat in acest sens....daca imi aratati in postarea dansului acest lucru......
Userul a spus unde sa se adreseze in vederea inventarierii bunurilor succesorale...nu ca nu se inteleg mostenitorii.....
Asa ca nubstiu cine dintre noi ar trebui sa mai citeasca.....
Adolfina , asa este insa Legea s a republicat in 4.02.2013 si articolul este cel indicat mai sus...104...
din pacate userul a afirmat ca doreste sa se adreseze executorului... nu puteti trage dvs concluzia ca se inteleg mostenitorii... ca s-ar fi deschis sau urmeaza sa se deschida procedura succesorala notariala..... atata timp cat userul este interesat de executor prezumtia este ca doreste inventarierea bunurilor mostenirii ca asigurare de dovezi in ceea ce priveste compunerea masei succesorale.... exista practica din plin in acest sens... de aceea v-am spus sa cititi atent dvs.
Din păcate, sunt pus în situația ( absolut penibilă din punctul meu de vedere, ca om cu școală ) de a mă adresa executorului judecătoresc pentru că nu se dorește rezolvarea amiabilă ( așa cum ar fi normal între frați adevărați ) a problemei...
Buna seara!
carstea_nicoleta
Buna seara. Sunt vaduva, sotul a murit acum 15 ani , am 2 copii si as dori sa fac succesiunea dupa sot. Vreau sa fac succesiunea fara a acordul copiilor. Va ... (vezi toată discuția)