avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pasi dupa infiintarea firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pasi dupa infiintarea firmei

Buna ziua

Saptamana trecuta am incheiat cu actele la ONRC si am primit certificatul de inregistrare, certificatul constatator si hotararea tribunalului.
Am achizitionat stampila, am mers la banca, am deschis contul insa v-as fi recunoscator daca ma puteti spune ce trebuie sa fac in continuare pentru a fi in regula cu toate actele.
Activitatea va fi online CAEN 4791. Intentionez sa achizitionez marfa din UE. Trebuie sa fiu inscris in ROI daca primul an voi achizitiona produse de mai putin de 10.000 euro? Este obligatoriu sa devin platitor de TVA?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: madalinai52 , utilizator 09:21, 27 Septembrie 2013
Daca nu se inregistreaza in ROI, firma din Germania va fi obligata sa-i factureze marfa cu TVA.
irinadimintei a scris:

Daca nu se inregistreaza in ROI, firma din Germania va fi obligata sa-i factureze marfa cu TVA.


Imi cer scuze dar sunt in ceata. In final rog pe cineva sa ma lamureasca: pot sa ma inscriu in ROI ca platitor de tva pentru achizitii intracomunitare si sa raman neplatitor in Romania? In cazul acesta cand cumpar produsele din UE voi fi facturat cu tva sau fara, eu fiind neplatitor de tva in Romania?
Multumesc
[ link extern ]

un material care te va ajuta
Va inscrieti in ROI ca platitor de tva ptr achizitii intracomunitare si neplatitor in Romania;veti primi factura fara tva si veti vinde in continuare fara tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)