avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit MICROINTREPRINDERE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

MICROINTREPRINDERE

Buna ziua.
O firma care are COD CAEN 6920"Activitati de contabilitate si audit financiar,consultanta in domeniu"(activitate principala) si care a avut o cifra de afaceri la sfarsitul anului 2012 mai mica de 65000EUR se incadreaza in categoria microintreprinderilor cu impozit pe venit de 3%?
Parerile sunt impartite,desi eu cred ca este o firma de consultanta si nu s-ar incadra.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 10:20, 11 Februarie 2013
Pai haideti sa vedem ce spune legea, respectiv art. 112 indice 2 alin. 6 Codul fiscal: "Nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care: c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului".
Codul CAEN 6920 include: servicii de înregistrare a tranzacţiilor comerciale pentru firme sau alţii; pregătirea sau auditul conturilor financiare; examinarea conturilor şi certificarea acurateţii lor; servicii de întocmire a documentelor de impozitare pentru persoane fizice şi firme; activităţi de consultanţă şi reprezentare a clienţilor în faţa organelor fiscale. Sursa site-ul Registrului Comertului - Nomenclator CAEN.
In opinia mea atat timp cat este folosita sintagma "Nu sunt obligate"ramane ca fiecare sa aleaga intre impozit venit si impozit profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl niko79 niko79 Buna ziua! Sunt economist si as vrea sa imi inffintez un SRL si sa facturez serviciile de contabilitate clientilor (contabilitate completa, declaratii, ... (vezi toată discuția)
Cod caen anelene anelene Care este codul CAEN care trebuie declarat la Oficiul de comert pentru a desfasura activitate de cenzor ? In cazul unui PFA ? Care este modalitatea ... (vezi toată discuția)
Se poate caen 6920-contab.primara? ElenaPopa2 ElenaPopa2 Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea situatie: Se poate cu caen 6920 sa prestez doar servicii de contabilitate primara? Am vazut aici o ... (vezi toată discuția)