avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii impozitare concediu prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

impozitare concediu prenatal

Buna ziua ,as vrea sa stiu daca ,indemnizatia de concediu medical cod 08,se impoziteaza.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:40, 11 Februarie 2013
Normele de aplicare a Codului fiscal prevad:

ART. 42
3. În categoria veniturilor neimpozabile se cuprind veniturile obţinute de persoanele fizice, potrivit legii, cum sunt:
.....
- indemnizaţia de maternitate;
- indemnizaţia pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, precum şi stimulentul acordat potrivit legislaţiei privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului;
- indemnizaţia pentru risc maternal;
- indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod indemnizatie boala 91 prin ordinul 1092 dual dual Buna ziua, Prin Ordinul Comun al CNAS si MS nr.1092 a fost introdus un nou cod de indemnizatie de boala: 91. Va rog sa ne spuneti daca acesta este scutit de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu prenatal ramona75 ramona75 Buna ziua! Sunt insarcinata si din 23 martie am intrat in concediu prenatal. Pe fluturas apare impozitata si suma aferenta celor 7 zile in care am fost in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate 2010 daniellem daniellem Buna ziua!sunt in concediu de maternitate din ianuarie 2010 si din cate stiu acest tip de concediu nu se impoziteaza.Eu am fost platita ca si pe un concediu ... (vezi toată discuția)