avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificarea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificarea demisiei

am lucrat la o fabrica cu contract individual de munca din 08.01.2013 cu 30 de zile proba de lucru ,iar pe data de 30.01.2013 i-am spus sefei ca nu ma pot acomoda si nu mai continui,iar ea ma scos afara de brat si urland cat o tinea gura ,eu am vorbit foarte frumos i-amspus sa nu maistige la mine si sa imi faca o notificare de demisie,iar d-na nu a accepta de nici un fel,,pe loc m-a scos afara,azi me-a venit prin posta o convocare sa ma prezint pe 13.02.2013 sa clarificam situatia .ce as avea de facut?sunt foarte descurajata din cauza acestiu patron. multumesc.astept un rasp.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 19 Februarie 2013
Urmarea faptului ca nu s-a mai prezentat la lucru,consideram necesara o intrevedere ,intre (mine si angajatorul),,intrevedere ce va avea loc in data de 13.02.2013 si va avea ca scop stabilirea motivelor si a cadrului legal de desfacere a contractului individual de munca. Conform art.267,alin.3 din codul muncii,nerespectarea salariatului la convocare da dreptul angajatorului sa disputa sanctionarea,fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Prezenta s-a tocmit in 2 exemplare
-un exemplar pentru evidenta societatii
-un exemplar pentru angajat

Deci asta a fost scris in CONVOCARE,desi eu nu am lipsit,v-am spus ca dupa ce le-am spus ca nu voi maimerge ,m-a scos afara si fara sa mai am dreptul la replici.
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii , acea convocare nu are nicio relevanta ... In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.

Articolul invocat nici nu prevede asa ceva ... ..

In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
va multumesc mult,sper sa pot rezolva ceva miercuri ,se poate sa nu ma mai plateasca pe zilele lucrate?daca nu imi mai da banice ar trebui sa fac?
Daca nu va plateste salariul , atunci aveti posibilitatea sa sesizati ITM-ul si , in acelasi timp, sa actionati in judecata pe angajator la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Buna seara,am revenit din nou, M-am prezentat la convocare si surpriza care am avut-o a fost ca cea care ma chemat la convocare nu era la firma ,era Directorul si inca o doamna ,,eu cel putin nu stiu ce post ocupa acolo aceea doamna. M-a intrebat doamna aceea si directorul care este motivul lin care nu am mai mers la servici,i-am spus motivul ,iar amandoi s-au luat de mine,iar eu le-am zis sa imi faca o notificare de demisie ,iar doamna a spus ,ca face nimica ,fiindca eu am lipsit nemotivat din data de 01.02-12.02.2013 ,iar eu i-am explicat ca m-a scos afara ,d-na care a lipsit ,fara sa mai am dreptul sa spun ceva,,iar ea a spus ca nu o intereseaza,eu am spus ca trebuie sa va intereseze fiindca pe contractul de munca al meu scrie ca am fost 30 de zile calendaristice in proba de lucru, iar eu nu trebuie sa motivez demisia, iar doamna a spus din nou ''''Proba de lucru este de 5 zile ,iar eu am spus ,acest contract nu minte,,de ce tineti una si buna,?iar directorul me-a zis '' tu numa ne-ai incurcat ,si am spus ce inseamna asta ?ce vreti sa spuneti ?nu vreti sa imimai dati salariul?iar el a spus ''ce ai dubii cumva?iar eu amspus 'da ,de ce nu?in final am spus sa imi dea sa semnez demisia si sa imi dea banii,iar ei au spus nu se poate pana nu vine cealalta doamna,,iar maine dimineata trebuie sa merg din nou fiindca salarile sau dat sambata caci s-a lucrat.Chiar nu stiu ce sa mai gandesc si ce sa maifac,va rog dati-mi un sfat . multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara cristi 22577 cristi 22577 Lucrez ca tehnician la o firma de cablu.In octombrie2011 in urma unui inventar am fost scos lipsa 1900 ron pentru 19 telefoane,eu avand cu ce documenta ca ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa ma mai primeasca la serviciu radu_elena radu_elena Buna ziua, Ieri la sfarsitul zilei am fost obligata si fortata de catre angajator sa imi scriu demisia fara niciun motiv. am refuzat,iar acesta a recurs la ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara Coltoi Coltoi In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia ... (vezi toată discuția)