Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema;
lucrez ce ceva timp pe postul de agent vazari la un srl, cu norma intreaga. de curand mi s-a propus o colaborare cu un alt srl pe postul de consilier juridic, 2 ore/zi. Inteleg ca este un caz de incompatibilitate prevazut in statutul consilierilor juridici, intrebarea mea ar fi daca ar fi totusi posibil sa desfasor ambele activitati simultan (eventual in baza unui contract de prestari servicii juridice, daca cim nu se poate, dar in acest caz as mai putea contrasemna si aviza acte?) si care sunt pasii de urmat. Nu as vrea sa renunt la jobul full-time. Va rog mult sa-mi dati un sfat.
Stiu, legea e clara, tocmai de aceea m-a uluit raspunsul primit de la ccj.
Mai am o intrebare: cine efectueaza controlul si care este sanctiunea pt nerespectarea art 10 lit c) din lg. 514?
De la itm si ccj mi s-a spus ca nu e o problema cu inregistarea cim. Deci teoretic pot profesa.
Se poate refuza recunoasterea vechimii in munca? Poate fi declarat nul un act redactat/atestat in aceste conditii, daca se descopera ulterior cazul de incompatibilitate?
Daca pentru CCJ si ITM situatia este posibila atunci nu va ramane decat sa perfectati documentele. Nu cred ca sunt alte institutii competente sa combata aceste raspunsuri.
Nu cred ca este de datoria ITM-ului de a verifica daca un consilier juridic se afla sau nu intr-o situatie de incompatibilitate prevazuta de Legea nr.514/2003. Asta ar insemna ca la inregistrarea unui c.i.m. al unei persoane angajata pe functia de consilier juridica sa existe atasata declaratia persoanei ca nu se afla intr-o stare de incompatibilitate prevazuta de legea nr.514/2003.
cu alte cuvinte...itm-ul nu verifica, ccj spune ca functia mea de agent vanzari nu e incompatibila cu cea de cons juridic...prin urmare eu pot avea ambele functii simultan fara probleme. Nu am auzit nimic despre vreo sanctiune in caz sa este sesizat ulterior cazul de incompatibilitate. Exista asa ceva?