Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema;
lucrez ce ceva timp pe postul de agent vazari la un srl, cu norma intreaga. de curand mi s-a propus o colaborare cu un alt srl pe postul de consilier juridic, 2 ore/zi. Inteleg ca este un caz de incompatibilitate prevazut in statutul consilierilor juridici, intrebarea mea ar fi daca ar fi totusi posibil sa desfasor ambele activitati simultan (eventual in baza unui contract de prestari servicii juridice, daca cim nu se poate, dar in acest caz as mai putea contrasemna si aviza acte?) si care sunt pasii de urmat. Nu as vrea sa renunt la jobul full-time. Va rog mult sa-mi dati un sfat.
Curtea constituţională s-a pronunţat asupra constituţionalităţii art.10 din Legea 514 în urma unei excepţii invocate în cadrul unui litigiu care avea ca obiect tocmai refuzul ITM de a înregistra contractul pentru un al doilea loc de muncă al unui consilier juridic.
Sigur, sancţiune nu există. Nu este primul caz în legislaţia noastră.
In cazul de fata ITM este de acord cu inscrierea cim. Deasemeni si ccj este de acord si se pronunta ca nu exista incompatibilitate.
In aceste conditii perfectati actele.
eu lucrez ca si operator date la o unitate dar in acelasi timp am si centrala telefonica pe care lucrez in birou.
se poate numi cumul de functii?
de asemenea va rog sa imi spuneti daca salariatii de la o unitate bugetara au drepul la spor fidelitate, spor calculator.
va multumesc foarte mult.