avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara. Am o relatie de 4 ani din care 2 casatorie pe parcursul careia au aparut 2 copii. In urma unor reprosuri repetate din partea sotului, finalizate cu violente verbale si nu numai, am hotarat sa divortam. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii unui proces de divort si costurile aferente.Nu sunt bunuri comune, doar cei 2 copii.Multumesc!
Fie va intelegeti si pe cale amiabila rezolvati divortul la notar, intelegandu-va asupra tuturor aspectelor, inclusiv in ceea ce priveste minorii.

In caz ca nu va puteti intelege, va trebui promovata actiune in instanta. Va trebui sa dovediti temeinicia motivelor de divort, se vor administra probe (martori, ancheta sociala ), se va stabili locuinta minorilor, obligarea la plata pensiei de intretinere si un eventual program de vizitare pentru parintele care nu locuieste cu minorii.
Costurile unui proces de divort sunt:
- taxa de timbru de 39.00 lei,
- timbru jud. de 0,30 lei,
- onorariu avocat (daca optati).
Pasii sunt- depunerea actiunii de divort, propunerea probatoriilor, administrarea probatoriilor si judecata pe fond cu consecinta pronununtarii hotararii de divort care se va comunica partilor si care va ramane definitiva si irevocabila dupa expirarea termenului de apel, in masura in care partile nu vor formula aceasta cale.
multumesc pentru informatii. pot sa stiu unde se depune actiunea de divort? casatoria a fost incheiata in alta localitate si ne-am mutat in bucuresti de 1 an.
Judecatoria de la ultimul domiciliu comun al partilor este instanta competenta pt a judeca divortul.
Nu va puteti intelege privitor la divort? Ar fi mai bine pentru copii.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt divort Onutza27 Onutza27 Ce acte am nevoi pt a intenta divortul? multumesc anticipat pt raspunsuri (vezi toată discuția)
Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Taxe divort????? helena76 helena76 CARE SUNT TAXELE CE TREBUIE PLATITE LA DIVORT? (vezi toată discuția)