avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie discont acordat pe factura pentru firma cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie discont acordat pe factura pentru firma cu TVA la incasare

Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pentru un discont acordat pe o factura emisa catre un beneficiar a carei contravaloare nu este incasata imediat.Mentionez faptul ca firma care acorda discontul este inregistrata cu TVA la incasare.
Cel mai recent răspuns: vlad.aurelia , utilizator 14:16, 13 Februarie 2013
Notele sunt valabile pentru reducerile financiare.(mentionez ca reducerile financiare au legatura cu aspecte legate de partea financiara a tranzactiei - ca exemplu, se acorda reduceri financiare atunci cand incasarea are loc inainte de termenul scadent)
Reducerile comerciale acordate pe aceeasi factura diminueaza practic pretul de vanzare, acesta (discountul) nefiind inregistrat pe cont distinct.
Atunci cand acordati o reducere comerciala pe aceeasi factura cu care se livreaza si marfa, singura diferenta (fata de o tranzactie fara reducere) este aceea ca preturile sunt mai mici, notele fiind identice.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Reduceri comerciale - srl neplatitor de tva , vanzare cu amanuntul Mariralu Mariralu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati sa inteleg tainele contabilitatii in urmatoarea situatie : - trebuie sa intocmesc o factura, in care am , sa ... (vezi toată discuția)