avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incalcarea art. 29 din legea 61 din 1991
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incalcarea art. 29 din legea 61 din 1991

Buna seara,

Pentru a dezvolta titlul acestui mesaj as dori sa va povestesc cum acum doua seri vecinul de deasupra apartamentului in care locuiesc a ascultat muzica la volum maximum pana la ora 5 dimineata, am sunat la politie, i-au dat avertisment verbal( probabil) insa imediat dupa ce au plecat organele de politie a continuat cu muzica, de data aceasta, incepand sa faca si galagie. Bineinteles ca am sunat din nou la politie, au venit si de data asta i-au dat amenda. Cu siguranta nici amenda nu l-a determinat sa se simta intrucat a ascultat in continuare muzica. A treia oara cand am sunat la politie mi s-a spus ca nu au cum sa aplice de doua ori amenda pentru aceeasi fapta si ca legea nu le permite sa faca mai multe si ca ar trebui sa ma duc a doua la sectie pentru a depune o plangere. Plangerea aceasta probabil ca m-ar ajuta foarte mult, insa locuiesc cu chirie in acest apartament si proprietara nu a dorit sa il inchirieze legal pentru a evita taxa pe care ar fi platit-o statului. Asta inseamna ca daca m-as duce la Politie pentru a depunde plangere in primul rand nu mi s-ar rezolva situatia si in al doilea rand as primi si o amenda usturatoare, nu? V-as ruga sa ma ajutati si sa imi spuneti cum as putea proceda in aceasta situatie intrucat problema cu vecinul de deasupra este una constanta.

Multumesc,
Fatima Karim
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:25, 3 Martie 2009
Nu sunteti obligata sa aveti mutatie pe buletin de la adresa la care locuiti, puteti avea mai multe domicilii si nu puteti face flotant pentru toate. Duceti-va fara griji la politie si rezolvati problema. Ofiterul de proximitate va prelua si urmari plingerea dvs.
Cu chematul politiei de cate ori e cazul nu cred ca faceti ceva pentru ca el se va obisnui, suma de amenda nu e cine stie ce si tot aia e. Legea e prost facuta sau poate nu cunoastem noi tot din ea. Un astfel de individ poate oricand sa repete la nesfarsit acest comportament.
Pentru d-na Fatima,
Luarea in evidenta este o operatiune simpla: va interesati cine este responsabilul cartii de imobil si solicitati verbal inscrierea in cartea de imobil pentru familia dvs. Este necesar sa prezentati actele de identitate. Sigur, normal ar trebui sa va faceti si mutatia, dar asa cum s-a mai spus - nu este obligatoriu. Pentru clarificare urmariti link-ul:[ link extern ] .
Ca un fapt divers: cand cineva se cazeaza la hotel, persoana respectiva este trecuta automat in cartea de imobil a hotelului, chiar daca sederea este de doar cateva zile.
V-am spus toate acestea deoarece am observat ca va este teama ca org. de politie sa nu va intrebe de sanatate si reclamatia pe care o faceti sa nu se intoarca impotriva dvs. In rest, observati, sunt mai multe pareri...
Am inteles care sunt obligatiile unui locatar....dar cu toate astea am si eu o nelamurire!Stau cu chirie am mutatie facuta, am un job solicitant si ajung destul de tarziu acasa si normal ca orice om trebuie sa fac si eu o baie, sa mananc, sa imi pregatesc patul de culcare....etc.La un etaj inferior am o vecina care la fiecare zgomot pe care il fac dupa ora 22.00 imi bate in teava!Stau singura, si nu inteleg cum doamna respectiva poate sa considere micile zgomote facute de mine deranjante....am ajuns sa merg in varfurile picioarelor , sa fiu stresata, sa ma urc cu atentie in pat, sa nu scartie usa la bucatarie, etc,etc....din cauza acestei doamne care parca urmareste fiecare miscare a mea!Nu este posibil....dupa ce viata asta este deja stresanta...toti stim ce inseamna sa muncesti pana la ore tarzii , nici acasa sa nu poti avea parte de liniste!Am si eu musafiri, imi vine o verisoara...ca are examen la master...imi vine un frate in vizita....precizez ca nu sunt genul care sa dea petreceri cu muzica la maxim sau alte chestii!Am 30 de ani aproape, am un prieten si ma gandesc ca poate ma voi casatori curand, voi avea un copil....ce va face atunci?! Vreau sa stiu si eu ce as putea face sa o fac pe aceasta doamna...care am inteles ca este singura...sa ma lase in pace, sa nu ma mai simt hartuita...ca asa ma simt!Am inteles problemele cu vecini care dau chefuri, dau muzica tare, se cearta la 2 dimineata....eu nici sa rad la un film nu pot ...asa ceva consider ca nu este corect!Nu se poate traii in asemenea stres!Din cate am inteles aceasta doamna a avut probleme cu toti vecinii , adica tot ce este in jurul ei deranjeaza...! Mai am inca o intrebare....cum este posibil ca eu cu mici zgomote...inevitabile....sa o deranjez asa tare iar zgomotele din strada...alarma politiei...masini care fac zgomot....stau intr-o zona in care se fac intreceri de masini noaptea...nu o deranjeaza!Eu una cred ca aceasta doamna din lipsa de ocupatie sta si asculta voit tot ce se intampla in jurul ei!Problema este ca eu ma simt hartuita!Aceasta doamna imi afecteaza viata intr-un mod negativ, relatiile interpersonale, etc.Astept si eu un sfat.....Multumesc!
Din fericire sau....nefericire aveti privilegiul de a va putea schimba locuinta mai usor decat un proprietar. Daca d-na de dedesupt va hartuieste parerea mea este sa procedati in felul urmator: sa incercati sa va gasiti o alta locuinta cu chirie si sa va mutati atunci cand se vor fi terminat conditiile contractate cu proprietarul si in tot acest rastimp sa va comportati normal, ca si cum vecina nici n-ar exista. N-are decat sa bata in tevi, ca poate asa, se vor sesiza si vecinii ceilalti si vor chema politistul de proximitate sa vorbeasca cu hartuitoarea Dv. Traiul Dv., daca nu deranjeaza un om normal, trebuie sa se desfasoare normal. Nu putem sa ne schimbam obiceiurile numai pentru ca cineva nu suporta sa auda un pat scartaind.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin deranjat de muzica fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu vecinii mei. Acestia sunt deranjati in permanenta de orice zgomot venit din curtea mea, ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice grill grill buna ziua .am si eu o intrebare ,m-am mutat de curand si am o problema cu un vecin il deranjeaza chiar si mersul prin casa ,aseara de exemplu fetita mea de 3 ... (vezi toată discuția)
Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în privința zgomotelor. aș vrea să știu ce pot face, sunt pur și simplu hărțuit de ei AdrianAZ995 AdrianAZ995 Salutare! De ani de zile de cand s-au mutat sub mine, vecinii mei nu au facut decat sa se ia de mine pentru galagie. Eu de fel sunt o persoana linistita, nu ... (vezi toată discuția)