avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante intretinere

buna seara in anul 2012 mama mea ne platind intretinerea a fost data in judecata de catre asociatia de proprietari a blocului in care dansa locuieste pt neplata intretineri pe anul 2011.Pe 14 aprilie 2012 a avut infatisarea la tribunal dansa achitind decat suma aferenta cotelor de intretinere si a incheiat un proces verbal cu asociatia pt esalonrea penalizarilor acel proces verbal fiind incheiat pe o perioada de 18 luni mentionez ca dansa nu a putut sa achite lunar suma stabilita i acel proces verbal ce ise poate intampla cei din comitet o ameninta ca o sa cheme un executor silit si ca o va executa imediat din casa mentionez ca suma care o are de platit este de 7.347.0 va multumesc
Cel mai recent răspuns: CristinaLumy , utilizator 20:15, 24 Februarie 2013
Buna ziua,

Am o intrebare legata de restantele la intretinere... Poate ma puteti ajuta....
Am cumparat un apartament (prin creditul de prima casa) si dupa eliberarea apartamentului de catre fostii proprietari, m-am trezit ca am de plata la intretinere o suma f mare (avand in vedere ca figurez 1 singura pers in acel apartament). In momentul in care i-am cerut explicatii administratorului, dansul mi-a spus ca in valoarea intretinerii sunt cuprinse facturile (la apa si caldura) ale lunii anterioare, deci cheltuieli ale fostilor proprietari.
In momentul in care s-a facut predarea apartamentului, iar administratorul i-a restituit fondul de rulment fostului proprietar, nici unul dintre ei nu mi-au spus ca in prima intretinerea pe care o voi achita vor fi incluse si facturi ale lunii precendente.
Pentru a nu aparea cu restanta, am platit toata intretinerea si am crezut ca fostul proprietar va intelege situatia si imi va restitui banii platiti pt cheltuielile dansului, dar cand am luat legatura cu acesta, a refuzat categoric sa imi restituie acesti banuti.
Nu stiu cum sa rezolv aceasta problema. Va multumesc anticipat!
Administratorul a procedat gresit in sensul ca i-a inapoiat fondul de rulment inainte de a incheia luna ultima in care vechiul proprietar a locuit acolo.

Nu se face asa ceva. Trebuia sa-l programeze pe vechiul proprietar dupa ce afisa aceasta lista de intretinere si prin scadere a cotei de intretinere din fondul de rulment ii inapoia acestuia diferenta de bani.

Asadar dv. nu aveti de ce sa platiti o greseala clara a administratorului. Cat priveste vechiul proprietar, la ce va asteptati?
Nu cred ca veti rezolva nimic. Suma nu este foarte mare pt a justifica o eventuala actiune in instanta.

Incercati cu o notificare oficiala.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Intr-adevar nu este vorba despre o suma f mare (sunt 400 lei), deci se pare ca nu mai pot face nimic pentru a-mi recupera banutii. :(
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
CristinaLumy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O alta problema cu fondul de rulment clau220 clau220 In primul rand imi cer scuze ca deschid un nou topic, am vazut ca s-a mai scris despre acest subiect, dar nu am gasit nimic actualizat.(rog sa mutati topicul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere - cand e legal sa fii dat in judecata? evascu evascu dupa cat timp de neplata a intretinerii ,sau , la ce suma neplatita administratia blocului are dreptul legal sa dea in judecata locatarii?exista o lege in ... (vezi toată discuția)
recuperare fond de rulment carolinagherman carolinagherman Am redobandit apartamentul confiscat de stat in urma unei decizii judecatoresti prin care s-a anulat contractul de vanzare cumparare. Vechiul proprietar a ... (vezi toată discuția)