avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general despre somaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

despre somaj

Data post: Luni, 11 Februarie 2013, 12:44
gavrila sorina sunt, vreau o lamurire, teoretic as avea dreptul la somaj , doar daca patroana imi da actele necesare?
perioada de 1 an dinaintea nasterii copilului in care am stat aproape 7 luni in concedii medicale nu ma afecteaza?
si as vrea sa va mai intreb, pe toata perioada concediilor medicale, nu am vazut un leu, nu mi-s-a dat nici o suma de bani, pt ca "ea ii recupereaza ffff greu de la stat, si nu are chef sa imi dea de la ea" sa astept pana vor intra banii, este prea tarziu acum sa o actionez in judecata?
sau am vreo sansa sa mai recuperez acei bani?

Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 09:49, 13 Februarie 2013
In ceea ce priveste procedura platii indemnizatiilor pentru medicale, aceasta este in felul urmator: angajatorul este obligat sa plateasca salariatului care se afla in medical indemnizatia, urmand ca apoi sa o recupereze pe baza de cerere de recuperare de la Casa de Sanatate.
Recuperarea acestor bani nu mai este atat de dificila ca inainte, in sensul ca termenul de incasare/recuperare este mult mai mic decat era acum 3-4 ani.
As zice ca, da, obtinerea indemnizatiei de somaj depinde de angajatorul dumneavoastra, intrucat chiar daca este obligat sa va puna la dispozitie orice documente legate de activitatea dumneavoastra in firma (adeverinte cu stagiul de cotizare, decizie de incetare, raport al salariatului generat de Revisal s.a necesare), cel mai important este articolul din Codul muncii cu care vi se incheie contractul individual de munca.
Da, cu certitudine puteti recupera banii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj GavrilaSorina GavrilaSorina Subsemnata Gavrila Sorina vreau sa stiu dak pot beneficia de somaj dupa perioada de 2 ani de crestere a copilului,cu 1 martie 2010 mia inceput contractul de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplatit voicuflorentina83 voicuflorentina83 Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si toata luna septembrie am fost nevoita sa stau in concediu medical ( si se pare ca voi sta incontinuare daca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si somaj tehnic pagutenicoleta@yahoo.com pagutenicoleta@yahoo.com buna ziua. Sunt in concediu medical de pe 26.03 pana pe 08.04, dar ieri ne-au anuntat ca se suspenda toate concediile de odihna si cele medicale si ne pune in ... (vezi toată discuția)