avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de constituire uzufruct viager intre sotie si sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de constituire uzufruct viager intre sotie si sot

buna ziua,

actul de constituire de uzufruct viager inntre sotia mea si mine este acelasi lucru cu donatia cu cuzufruct viager intre mine si ea?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 02:24, 14 Februarie 2013
uzufructul viager este un dezmembramant al dreptului de proprietate. Ar trebui ca proprietatea sa fie a altcuiva si sotul/sotia sa se bucure de acest uzufruct.

Reformuland : daca casa e a lor, nu mai pot constitui acest uzufruct
casa a fost a mea, eu i-am cedato sotiei printr-un contract de vanzare cumparare cand nu eram casatoriti, dupa doua luni ne-am casatorit si dupa casatorie a facut un act de costituire de uzufruct viager, si fara sa ma instiinteze a sters uzufructul ppe motiv ca a fost o donatie intre soti si acum a inaintat actele de divort si printr-un alt proces cere evacuarea mea. ce sanse mai am sa mi pastrez uzufructul
Daca vi s a constituit uzufructul cu titlu gratuit este o donatie. donatia intre soti esre revocabila.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct al sotului casiba casiba Buna ziua! La data constituirii dreptului de uzufruct uzufructuarul era casatorit. Dupa decesul lui sotia mai are drept de uzufruct? (vezi toată discuția)
Dr. de abitatie andreea-ioana andreea-ioana Un prieten de-al meu, in momentul in care si-a cumparat apartamentul, a trecut-o in contract si pe prietena lui (cu care nu s-a mai casatorit) cu drept de ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare sau donație cu uzufruct viager. care variantă este mai bună dacă vrei să lași cuiva o casă și un teren? elenafarcas1958 elenafarcas1958 Buna ziua, Sotul meu are Contract de vanzare cumparare de la parintii lui pe casa si teren. Nu are copii, doar un nepot (fratele sotului a decedat si a ... (vezi toată discuția)