avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comert online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comert online

buna ziua, am infiintat de catve luni un srl-d, deocamdata am depus toate declaratiile pe zero pentru ca nu am inceput activitatea, doresc sa desfasor o activitate de comert online cu imbracaminte si accesorii luate in strainatate. Problema este ca atunci cand am dat comanda si am platit prima marfa am facut-o pe persoana fizica si factura a venit tot pe numele meu (mentionez ca sunt asociat unic si admninistatorul srl-ului). Momentan fac doar publicitate pe paginile de socializare, nu am creat inca magazinul virtual. La ce riscuri ma supun daca vand aceasta marfa ca persoana fizica, fara factura/chitanta? ce sanse sunt sa primesc vreo amenda sau sa fiu acuzata de evaziune?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 21:02, 13 Februarie 2013
De ce nu vindeti marfa firmei pe baza de borderou de achizitie? Perfect legal si fara dureri de cap.
Apelati totusi la ajutorul unui contabil sau al unei firme de conta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde bunuri personale prin firma? natarau natarau Va salut! Se da urmatoarea situatie. Eu, persoana fizica, detin accesorii (de imbracaminte, bijuterii de valoare mica) cumparate din afara tarii, pentru ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri are o persoana care face prajituri acasa spre comercializare? camely07 camely07 Buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti ce riscuri are o persoana care face prajituri acasa, la comanda, fara a avea o firma si autorizatie in acest sens. ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie bitu bitu buna ziua, sunt nevoit sa lucrez cu borderou de achizitie, pentru cumpararea unor produse de la persoane fizice. Pentru plata acestor persoane trebuie sa scot ... (vezi toată discuția)