Buna ziua sunt casatorita si urmeaza sa am un copil in cazul unui divort eu revin la numele de dinainte de casatorie dar copilul meu ramane pe numele sotului?
Doresc sa stiu in situatia in care copilul nu este recunoscut de tata el tot poarta numele lui deoarece eu sunt casatorita cu el si am numele lui ,atunci cand divortez pot schimba numele copilului?
Dar in situatia in care copilul este recunoscut de tatal lui si eu revin la numele dinainte de casatorie copilul ramane cu numele tatalui?
Intreb acest lucru deoarece sunt in prag de divort si o sa am un copil am nevoie de un sfat cum este mai bine ca copilul meu sa fie recunoscut de tatal lui s-au sa trec tata necunoscut?
Nu va sta in puteri sa decideti daca il treceti sau nu ca tata, la inregistrarea nou-nascutului il va avea ca tata pe actualul sot al dvs, fiind vb de un copil nascut in casatorie.
In legatura cu numele, daca pana sa nasteti divortati si va reluati numele dvs anterior, copilul va putea purta numele dvs.
problema mea este urmatoarea ..tatal copilului deci sotul meu nu vine sa recunoasca copilul este cetatean strain nu am divortat dar casatoria mea cu el este un esec..Ce pot face ;cu siguranta o sa divortam si as fi dorit ca copilul meu sa nu mai poarte numele lui pot parintii mei sa-i dea numele meu de fata?
Cum sa procedez in situatia acesta?
La tata se trece din oficiu numele lui? eu nu am nici buletinul lui nici macar o copie nu am decat certificatul de casatorie.
La declararea bebelusului a certificatului de nastere ,al dosarul de alocatie pentru copil, la dosarul de CCC daca nu am acces la actele sotului cum pot rezolva problemele care o s ale intampin?
buna ziua ma ajutati va rog cu cateva sfaturi?
Sotul meu cetatean strain nu a mai venit la acasa timp de 5 luni intre timp am nascut a refuzat sa vina nu a fost langa mine nici fizic nici material ..in cazul unui divort pot sa resping cererea de divort ? mentionez ca sunt inca lauza .