avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrarea tardiva a nasterii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrarea tardiva a nasterii

Buna seara,sunt persoana majora si nu am un act de identitate...:(mentionez ca mama traieste,nu sunt nascut intr-o maternitate iar nasterea nu a fost inregistrata.As dori sa ma ajutati!!care sunt pasi pe care ar trebui sa ii urmez,as dori sa iau legatura cu un avocat din Pitesti,deoarece am umblat la mai multe institutii ale statului si nu m-au ajutat!!va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:21, 19 Februarie 2013
Vă adresaţi judecătoriei cu o cerere de înregistrare tardivă a başterii. Nu aveţi nevoie de avocat. Puteţi face şi singur cererea.
Va recomand sa cititi la acest link
[ link extern ]
punctul 3.1.3. Inregistrarea tardiva a nasterii, ca sa vedeti ce presupune procedura.
Sa intelegem ca nici la scoala nu v-au intrebat de certificatul de nastere? La 14 ani nu ati sesizat ca dvs. nu aveti buletin ca si ceilalti colegi? Sunteti sigur ca nasterea dvs. nu a fost notificata de medicul de familie? Chiar nu a venit niciun cadru medical sa o vada pe mama dvs. sau pe dvs.dupa nastere? Nu ati fost niciodata la medic? Incercati sa cercetati toate aceste lucruri, deoarece s-ar putea ca certificatul medical constatator al nasterii dvs. sa fii fost eliberat la vremea respectiva dar parintii dvs. sa fi omis inregistrarea nasterii. Veti face o cerere de eliberare a unui duplicat dupa certificatul medical, daca acesta a fost inregistrat, dupa care va veti adresa judecatoriei de pe raza dvs. de domiciliu. Veti fii trimis la medicul legist care va consemna datele dvs. de nastere si va aprecia dezvoltarea dvs. fizica. Nu aveti nevoie de avocat, dupa ce faceti cercetari va vom ajuta sa formulati cererea. Taxa e de 0,30 lei. Nu stiu daca nu cumva va vor percepe taxa de 35 lei la medicul legist fiind deja major. Dvs. mai intai cercetati daca ati fost sau nu inregistrat la medic.
am cercetat!!!nastere nu a fost inregistrata!!!!!!!ce este de facut?
Nu ati citit ce scrie la link-ul pe care vi l-am pus?
Aveti explicati acolo toti pasii, nu e de dorit sa copiem de pe alte site-uri si sa postam aici cat timp se poate pune doar un link.

Mama are carte de identitate? A nascut la maternitate, aveti certificat constatator al nasterii?

Si inca ceva: ati spus ca ati fost la diverse institutii, printre ele este cumva si Primaria - respectiv la Starea Civila sau la Evidenta Persoanelor? Puteti fi ajutat sa completati cererea pentru inregistrarea tardiva a nasterii care trebuie depusa la Judecatorie (depinde ce acte aveti, ce acte are mama etc.). Cereti o audienta la seful serviciului sau la primar si explicati situatia dvs., de unul singur va fi greu.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea tardiva a nasterii darabontcsilla darabontcsilla Buna seara, ma poate ajuta cineva cu informatii privind inregistrarea tardiva a nasterii, a unui tinar de cca 20 de ani? Unde sa incep, cu ce acte,.doresc ... (vezi toată discuția)
Înregistrare tardivã a nașterii Zo0 Zo0 Bună ziua ! Aș dori dacă se poate să mă ajutați într-o problemă, și anume obținerea unui certificat de naștere pentru o mamă ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva paul123 paul123 Buna seara. cum pot sa formulez o cerere de inregistrare tardiva a nasteri? mentionez ca, am fost inregistrat la nastere in spitalul craiova.dar in prezent ... (vezi toată discuția)