Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROGRAM DE LUCRU DE NOAPTE - Documente si pontaje ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROGRAM DE LUCRU DE NOAPTE - Documente si pontaje ?

Lucrez de curind intr-o firma de prelucrare a cauciucului, si ma ocup pe linga problemele economice si de problemele de personal.Ma intereseaza sa stiu daca pot pentru personalul care lucreaza in schimbul de noapte sa le reduc timpul de munca cu o ora, dar salariul sa ramina acelasi.Am inteles ca daca incepi lucrul de noapte, trebuie sa anunti ITM, printr-o adresa ( ce trebuie sa contina habar nu am ca nu-mi spune nimeni de la ITM ).Deasemenea ma intereseaza ce alte documente mai trebuiesc intocmite pentru schimbul de noapte, vis-a-vis de personal.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 10:23, 11 Octombrie 2011
art,122,123,124 si 125 Codul Muncii,Pt.notificare nu cred ca exista un model anume.
Pentru orele de noapte ori platiti un spor de 25% ori omul lucreaza 7 ore si il platiti 8 ore.
Adresa catre ITM pentru a anunta ca aveti locuri de munca unde se lucreaza de noapte este simpla:
"Va instiintam ca la locurile de munca X, Y se lucreaza in schimbul de noapte, cate Z persoane pe schimb".
Multumesc pentru raspuns, dar totusi nu este suficient. Asta din cauza ca in contractul colectiv pe ramura, nu se precizeaza decit ca se acorda un spor de 25 %,fara a face referire si la programul de lucru - omul sa lucreze 7 ore si sa fie platit ca pentru 8 ore.Apare aici o contradictie, si nu stiu care dintre cele doua - Codul muncii sau Contractul colectiv pe ramura - are valoare legala.Mai precis de care sa tin cont.
Multumesc
De amandoua acte trebuie sa tineti cont.
De asemenea, contractul colectiv de munca la nivel de ramura nu poate conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă încheiate la nivel superior.
25% sau 15% este sporul?eu stiu 15%

Alte discuții în legătură

Plata sporului de noapte Glock Glock Salut, precizez ca CIM este de 8 ore/zi, ture inegale in care nu se specifica ca se lucreaza si in ture de noapte (plus ca se lucreaza si in zile libere ... (vezi toată discuția)
Spor radiologie codruta pop codruta pop buna ! cate ore sau nopti trebuie sa faci ..pt a primi sporul de tura? vb de radiologie unde lucram mai nou 5 zile si 2 libere...6 ore. 3 ture. am 5 zile ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte sau nu dscalin dscalin Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)