avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie alimentara

buna seara am si eu o intrebare fosta sotie nu mi.a platit pensia alimentara stabilita prin instanta din data de 1.07.2012 pana in prezent ce pot face in aceasta situatie??am luat legatura telefonic cu ea i.am explicat ca trebui sa plateasca acea pensie alimentara la care ca drept raspuns mi.a spus ca nu o intereseaza si mi.a inchis telefonul...precizez faptul ca se afla in Spania si nu cred ca va mai veni vreodata de acolo...ce pot face in aceasta situatie??
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 17:28, 14 Februarie 2013
Cand s-a stabilit aceasta pensie ?
Ce stiti de mama, munceste in Spania , stiti cumva adresa ?
in data de 10.02.2013 comunicarea am facut.o definitiva si irevocabila,fosta sotie trebuia sa imi plateasca pensia alimentara la copil din data de 01.07.2012 pana in prezent ceea ce nu a facut.o,se afla in Spania am adresa si locul de munca unde stiu ca lucra si presupun ca si acum lucreaza..
Va puteti adresa ministerului justitiei ei se ocupa de transmiterea hotararii in vederea executarii in strainatate.
[ link extern ]

"Creditorul poate să adreseze o cerere unei autorităţi transmiţătoare a statului unde se află, pentru a obţine pensia de întreţinere din partea debitorului. Cererea trebuie să fie însoţită de toate documentele pertinente şi mai ales, dacă este cazul, de o procură care autorizează instituţia intermediară să acţioneze în numele creditorului ori să desemneze o persoană împuternicită să acţioneze în numele creditorului; cererea va fi, de asemenea, însoţită de o fotografie a creditorului şi, dacă este posibil, de o fotografie a debitorului.
Totodată cererea trebuie să cuprindănumele şi prenumele, adresa, data naşterii, cetăţenia şi profesia creditorului, precum şi, dacă este cazul, numele şi adresa reprezentantului său legal; numele şi prenumele debitorului şi, în măsura în care creditorul are cunoştinţă, adresele sale succesive din cursul ultimilor cinci ani, data sa de naştere, cetăţenia şi profesia sa; o expunere detaliată a motivelor pe care se întemeiază cererea, obiectul acesteia şi orice alte date pertinente privind mai ales resursele şi situaţia familială ale creditorului şi debitorului.
Autoritatea transmiţătoare trimite dosarul instituţiei intermediare desemnată de statul debitorului, în afară de cazul că ea consideră cererea ca nefiind de bună-credinţă.
Durata şi procedurile de soluţionare a dosarelor sunt în exclusivitate de competenţa autorităţilor străine, iar procedura de exequatur sau de obţinere a unei noi hotărâri este supusă legii statului debitorului, inclusiv în materie de drept internaţional privat."

[ link extern ]




Dupa 2 luni de neplata ii puteti face plangere penala mamei pt abandon de familie.
sunte.ti sigur de ceea ce mi.ati spus??si solicitarea trebui trimisa catre ministerul justitiei sau depusa la domiciliul a carei raza domiciliez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere tata rezident spania ContSters78644 ContSters78644 sint divortata copil de 16 ani.de 6 ani tatal fetitei a plecat definitiv in spania si nu a mai platit pensie alimentara.este rezident cu scte in regula si ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara crysty224 crysty224 cum pot cere marirea pensiei alimentare daca el este in alta tara? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara copil minor giullia giullia buna ziua.am si eu o intrebare la care as dori un raspuns sigur daca se poate... am hotarare judecatoreasca legalizata si irevocabila in care instanta obliga ... (vezi toată discuția)