avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este infractiune?

daca un copil sufera in timpul orelor de scoala un traumatism craniocerebral cu contuzie pt care a avut nevoie de 8 zile de ingrijire medicale, in timp ce invatatoarea nu se afla in clasa si nu anunta parintilor incidentul, se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de neglijenta in serviciu sau vatamare corporala din culpa?
Cel mai recent răspuns: ginaenache , utilizator 09:49, 18 Februarie 2013
Pentru raspuns la obiect este necesar sa detaliati circumstantele in care s-a produs evenimentul care a generat traumatismul
....Dar daca invatatoarea fiind in clasa incearca prin telefon sa va contacteze iar Dvs nu raspundeti la telefon, considerati ca veti putea raspunde si implicit veti putea fi sanctionat/a din punct de vedere penal pentru ca nu ati auzit telefonul? Si ma rog daca parintilor le-ar fi fost anuntat imediat incidentul, ce ar fi putut face acestia ? .... de ce avea invatatoarea obligatia de a se afla in clasa ?
copilul a fost lovit intentionat de un altul cu capul de banca si nu este singurul act de violenta din clasa.problema este ca acesta a stat cu capul spart si i-a curs sange pana cand a venit unul din parinti sa il ia de la scoala. este vorba despre elevi de la invatamantul prescolar unde invatatoarea nu are voie sa ii lase nesupravegheati.
Da, normal există o formă de răspundere , dar cel mai bine ar fi să vă adresaţi iniţial conducerii şcolii, Inspectoratului şcolar şi consider că ar putea fi vorba cel puţin despre o abatere disciplinară, întrucât exista obligaţia de supraveghere a elevilor , însă anumite incidente , mai ales în rândul celor mici, nu pot fi prevenite, copiii pot avea acţiuni spontane, insuficient gândite, datorită lipsei discernământului , iar învăţătoarea nu ar putea nici dacă ar dori, să se afle în fiecare secundă, lângă fiecare dintre elevii săi.
Este extrem de neplăcut , într-adevăr, că s-a întâmplat aşa ceva, şi ar fi de dorit să discutaţi şi cu părinţii celuilalt copil fiindcă acela chiar are un comportament violent , poate ar trebui mai strict supravegheat, mai mult observat sau chiar mutat din acea clasă.
ginaenache a scris:

daca un copil sufera in timpul orelor de scoala un traumatism craniocerebral cu contuzie pt care a avut nevoie de 8 zile de ingrijire medicale, in timp ce invatatoarea nu se afla in clasa si nu anunta parintilor incidentul, se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de neglijenta in serviciu sau vatamare corporala din culpa?

Puneti-va in rolul invatatoarei, si va veti raspunde singur.

Alte discuții în legătură

Lovire profesor anaililenache anaililenache Ce sesozare sau cui ar trebui să mă adresez pentru faptul că atunci când citeam o povestioară,un copil de clasa a II-a m-a lovit cu o minge în faţă? (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Accident la scoala in tipul pauzei miki78sandu miki78sandu am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de ... (vezi toată discuția)