avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare ROI saau nu ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare ROI saau nu ?

Buna Ziua, am o firma in romania prin intermediul careia doresc sa achizitionez produse din germania printr-o retea B2B.

Nu sunt declarat ca platitor de TVA in Romania, pentru ca deocamdata nu cred ca o sa depasesc plafonul de 10 000 de euro, as vrea sa stiu daca in acest caz este obligatorie inregistrarea in ROI sau pot achizitiona produse din strainatate fara a fii inregistrat ?

Daca da , ce numar de inregistrare trebuie sa la pun la dispozitie firmelor, doar CUI-ul ?

De asemenea as vrea sa stiu daca actele de transport si facturile trebuie traduse in momentul in care fac declaratiile , bilantul etc. ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ijo90 , utilizator 14:02, 15 Februarie 2013
Multumesc,dar asta nu raspunde la intrebarile mele ! O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa consultanta dros dros Doresc sa infiintez un PFA cu activitate principala consultanta pentru firme straine din UE. Cum ar trebui sa inregistrez fiscal PFA-ul, daca cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Achizitii en-gross international ijo90 ijo90 Buna Ziua, as vrea sa stiu care este procedura pentru a putea cumpara produse din strainatate dintr-un en-gross. Am o firma de tip SRL-D si as dori sa fac ... (vezi toată discuția)