avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O relatie simpla
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O relatie simpla

Buna..as vrea sa stiu si eu ceva...daca un major de 20 ani are o relatie simpla cu o minora de 13 ani...fara acte sexuale,sau alte chestii de genul...o relatie simpla...iar tatal fetei a facut plangere la politie precum ca ar fi vorba de seductie , corupere de minori si pedofilie(!) Ce se poate intampla cu baiatul? Poate fi inchis? Ce poate face fata pentru a-l ajuta..? P.S. Fata este de acord cu relatia...iar mama acesteia nu are nimic impotriva!
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 19:55, 14 Februarie 2013
O relaţie simplă, inocentă, nu ar fi nicio problemă.Probleme ar fi dacă aţi face ca relaţia să aibă şi alte implicaţii fiindcă atunci aţi fi pasibil de răspundere penală .
Pe de altă parte, chiar şi aşa , simplă relaţia, poate părea nefirească pentru părinţii acelei fete, fiindcă ei o văd încă un copil , şi desigur că se tem pentru ceea ce ar putea face sau ar fi putut să facă.
Sfatul meu ar fi să nu complicaţi relaţia, cel puţin în următorii 2 -3 ani , dacă veţi mai fi în legătură, şi să lecturaţi totuşi articolele din codul penal care se referă la infracţiunile privind viaţa sexuală (197-204)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)