avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare persoana dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare persoana dupa concediu crestere copil

Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul urmator. O persoana este in conc crestere copil pana la varsta de 2 ani. La sfarsitul perioadei de 2 ani, angajatorul este fortat de realitatea economica sa renunte la colaborarea cu persoana respectiva. Care este procedura legala pentru incetarea in conditii legale a CIM.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 16 Februarie 2009
Buna ziua.Procedura legala este cea prevazuta de art.65-67 din Codul Muncii privitoare la concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului
Salariatul este reangajat si apoi i se va prezenta preavizul in conditiile art 65 (1) CM.
Intr-adevar, salariatul face cerere de reluarea activitatii si apoi angajatorul va face demersurile necesare referitoare la concedierea pentru desfiintarea postului (instiintare preavi, decizie de concediere).
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Potrivit CCMN - art.78 alin.1 -, la încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters740 ContSters740 Buna ziua Ce drepturi se platesc salariatului in cazul concedierii? Mentionez ca firma intentioneaza sa isi suspende activitatea si ni s-a "sugerat' sa ne dam ... (vezi toată discuția)
Desfintare post ioana58 ioana58 Buna seara.Lucrez de 3 ani ca si vanzatoare cu 4 ore ,fiind in pensie gradul 3,iar angajatorul doreste sa isi restranga activitatea desfiintandu-mi postul.As ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)