am si eu o nelamurire.in hotararea de divort a mamei , in prima parte se precizeaza cerintele paratei, printre care si pastrarea numelui dobandit prin casatorie. in partea finala se precizeaza ca instanta admite actiunea formulata de reclamanta, presupun ca inclusiv pastrarea numelui, dar nu se precizeaza concret daca isi va pastra acest nume dobandit prin casatorie. daca nu se precizeaza concret in partea finala, mama isi poate pastra numele dobandit prin casatorie??????????. multumesc mult anticipat celor care ma pot sfatuii in aceasta problema
actele sunt ok, dar i s-a spus exact ce am scris despre hotarare, ca nu prevede concret sa-si pasreze numele dobandit prin casatorie, si si-a schimbat numele.( buletinul era cu valabilitate nelimitata eu am spus din graba ca expirat, dar mama l-a pierdut)
(1)Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.
Ori in cazul dvs au trecut 18 ani.
Daca ziceti ca si-a schimbat si numele..cred ca va ramane cu el.
Poate ar trebui sa mergeti cu hot la un avocat , poate nu au interpretat cei de la evidenta corect hotararea.
In legatura cu numele nu s-a discutat deloc? Ar fi trebuit ca instanta sa retina si ca sotul e de acord cu pastrarea numeleui de catre reclamanta.