avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie prin casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie prin casatorie

Buna tuturor!
Cazul meu este acesta;copilul meu nu a fost recunoscut de tatal natural si acesta nu plateste pensie alimentara.Eu sunt unicul parinte care figureaza in certificatul de nastere.In cazul in care eu ma casatoresc,ce optiuni sunt?
Va fi adoptat de noul tata sau poate ramine sub numele meu?
Mersi.
Cel mai recent răspuns: mona2010 , utilizator 23:13, 17 Februarie 2013
Pai depinde si de la cine si ce ar avea de mostenit :), conteaza pt copil mai mult sa aiba un tata bun decat sa aiba averi de mostenit.
Daca ii schimbati doar numele, nu-l va mosteni pe sotul dvs.
Daca sunteti pe punctul de a va casatori, veti vedea in timp ce relatie veti avea cu sotul, ce relatie va avea sotul cu copilul dvs si invers si veti vedea pe parcurs daca e cazul sa-l adopte.
Normal ar fi ca tatal real, biologic, sa fie si cel din acte. Asta e normalitatea legala in UE.
Care dintre potentialii tati va muri mai bogat, nu avem cum ghici ca sa va spunem cum e mai avantajos pentru copil din acest punct de vedere.
Tatal biologic(locuiesc pe teritoriulUE) si parintii acestuia sunt putrezi de bogati,insa legaturile dintre noi sunt moarte de ani buni.
Tatal care doreste sa-mi adopteze copilul are situatia buna,dar detine cam un sfert din ceea ce are tatal biologic.(locuim impreuna pe alt continent).
Are copilul meu dreptul sa ceara recunoasterea paternitatii tatalui biologic dupa ce implineste majoratul in cazul in care este adoptat acum de viitorul meu sot?

Nu, va ramane copilul celui ce l-a adoptat. Ca are tatal natural avere, nu e motiv suficient de temeinic pt desfacerea adoptiei.
Daca eu ma casatoresc si copilul nu va fi adoptat (eu voi continua a figura in certificatul de nastere ca unicul parinte), am sau nu dreptul sa cer recunoasterea paternitatii si pensia alimentara (respectiv mostenire cind va fi cazul) tatalui natural ?

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului flaviac flaviac as vrea sa stiu care sunt consecintele in cazul in care copilul nu poarta numele tatalui biologic, tatal biologic este trecut in certificatul de nastere, dar ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului actual ela_mia07 ela_mia07 Buna ziua!Am o fetita de 13 ani si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez ptr.a trece fetita pe numele actualului sot.mentionez ca pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)