avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare act de vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare act de vanzare teren

Contestand un act de vanzare facut la o suma mai mica decat accea care mi s-a propus in Notificarea facuta dea arendator (la care nu m-am prezentat ) ,eu ca arendas sunt obligat sa-l cumpar la aceeasi suma cu care s-a vandut?
Cel mai recent răspuns: Mediator Maria Raduc , Mediator 20:30, 15 Februarie 2013
Buna seara,
Problema pe care dumneavoastra o expuneti tine de dreptul de preemtiune.
Daca dumneavoastra vi s-a propus un pret mai mare decat cel trecut in actualul contract de vanzare-cumparare, aveti tot dreptul sa contestati aceasta tranzactie. Practic, dumneavoastra veti deveni proprietar prin achitarea catre cumparator a sumei trecute in contract. Va reamintesc ca inainte de a actiona in instanta sa incercati rezolvarea litigiului pe calea medierii, sau daca nu, macar sa va informati cu privire la mediere si avantajele ei ( gratuit ). Altfel, sunteti pasibil de amenda.
Cu stima,
Mediator Maria S. Raduc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere - invitatie refuzata de doua ori Dumies Dumies am contactat arendasul prin intermediul unui mediator sa-si exprime dreptul de preemptiune. Este dovada ca a primit invitatiile (doua) nu s-a prezentat si am ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Invitatie aramcos aramcos Am invitat arendasul prin intermediul unui mediator .Ca obiect am scris ca sa-si exprime dreptul de preemptiune asupra pretului vanzarii care este mai mic ... (vezi toată discuția)