avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... invitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

invitatie

Am invitat arendasul prin intermediul unui mediator .Ca obiect am scris ca sa-si exprime dreptul de preemptiune asupra pretului vanzarii care este mai mic decat acela prin care l.am invitat printr-o prima notificare facuta prin intermediul unui executor.
Ce urmeaza in cazul ca nu se prezinta ?Poate mediatorul sa.mi elibereze act prin care arendasul a pierdut dreptul de preemptiune ,astfel putand sa-l vand la o alta persoana??
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 14:19, 23 Februarie 2013
In cazul in care cealalta parte nu se prezinta, mediatorul va elibereaza un proces-verbal referitor la sedinta de informare cu privire la procedura si avantajele medierii cat si o "nota explicativa" a tuturor diligentelor depuse de mediator pentru a aduce si cealalta parte la masa negocierii.
Referitor la ultima intrebare, mediatorul nu are dreptul si nici calitatea de a elibera un act, din care sa rezulte ca arendasul a pierdut dreptul de preemtiune.
Mediatorul nu elibereaza acte de acest tip, in sensul descris de dvs - prin care sa decida direct ceva. Orice document care survine medierii nu este actul de vointa al mediatororului, ci a partilor, mediatorul doar consemnand.

Va poate elibera un proces verbal in care sa se consemneze ca a trimis invitatia, natura disputei pentru care a trimis invitatia in numele dvs si ce s-a intamplat ca urmare a trimiterii invitatiei ( de ex: a primit-o, dar nu a raspuns, a primit-o, dar a raspuns negativ, nu a primit-o deloc, a primit-o, a acceptat invitatia dar nu a venit la data si ora confirmate etc.), si la acest proces verbal ataseaza si formularele postale aferente sau corespondenta cu arendasul.

Cu acest proces verbal, dvs puteti ulterior face ce doriti. In functie de detaliile contractului de arenda ( ma refer la cele referitoare la dreptul de preemtiune) , este posibil sa fie util si ca mijloc de proba a dvs pentru a dovedi ca i-ati dat ocazia sa isi exprime acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere - invitatie refuzata de doua ori Dumies Dumies am contactat arendasul prin intermediul unui mediator sa-si exprime dreptul de preemptiune. Este dovada ca a primit invitatiile (doua) nu s-a prezentat si am ... (vezi toată discuția)
Invitatie la mediere aramcos aramcos Prin intermediul unui mediator am invitat arendasul la mediere deoarece am micsorat pretul vanzarii solicitat intr-o prima notificare la care arendasul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Contract de pregatire a medierii - invitatie parte ContSters277797 ContSters277797 Am contactat un mediator si am incheiat un contract de premediere cu acesta. Am convenit asupra datei intalnirii, acesta urmand sa instiinteze cealalta parte. ... (vezi toată discuția)