avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general repartizare profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

repartizare profit

Pot sa acopar pierderea anului 2012 din profitul nerepartizat, aferent anului 2011?
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 10:30, 16 Februarie 2013
Pierderea anuala, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii ani consecutivi .
Pierderea fiscala anuala realizata incepand cu anul 2009, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acestora."

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Carmen Jurubita, Contabil
Banuiesc ca vorbiti de pierderea contabila, nu? Daca in 2011 ati avut profit si nu l-ati repartizat, iar in 2012 aveti pierdere, atunci da, puteti recupera pierderea contabila aferenta anului 2012 din profitul nerepartizat din anii precedenti. Acest lucru trebuie specificat in hotarare AGA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere contabila microintreprindere simina_anca simina_anca Pana in 2009 societatea a fost platitoate de impozit microintreprindere, in 2010 platitoare de impozit pe profit, in 2011 din nou microintreprindere. In 2009 ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat, pierdere contabila si dividende WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Am o microintreprindere, neplatitoare de TVA, cu domeniul de activitate servicii, vechime aprox. 10 ani, in urmatoarea situatie (sume ... (vezi toată discuția)
Formula de calcul NNorbert NNorbert Buna ziua Care este formula de calcul pentru pierderea fiscala? Rezultatul dupa calculele facute se trece in decl.101 la randul 37? Multumesc (vezi toată discuția)