avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cine trebuie sa plateasca pensia de intretinere cand ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cine trebuie sa plateasca pensia de intretinere cand este somat Angajatorul?

Situatia sta astfel: hotarare judecatoreasca prin care este stabilita pensia alimentara.
Pentru ca exista si un debit de recuperat, s-a apelat la serviciile unui BEJ. S-a facut somatie catre angajator, insa ma trezesc ca pensia o plateste bunicul patern al copilului, care specifica, ce-i drept, ila momentul platii la banca, ca o face in numele fiului sau, debitorul.
Ce nu inteleg este de ce nu face angajatorul plata, mai ales ca, din cate stiu, la 3 luni se face si o actualizare cu indicele de inflatie, etc.

Poate exista o intelegere intre angajator si angajat, desi somatia a ajuns la angajator?
Si ce treaba are bunicul patern?
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 21:29, 17 Februarie 2013
In speta data,angajatorul trebuie sa vireze in contul indicat de BEJ suma poprita din salariul net al respectivului ,in calitate de tert poprit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
andymaurul, utilizator
Multumesc, o sa incerc, prin avocat, sa vad ce hartii a trimis BEJ la angajator (o multinationala renumita).
Se poate cere oare si instantei sa trimita direct la angajator instiintarea de poprire, sau daca am deja dosar la BEJ (pentru ca exista o suma restanta de recuperat), nu mai are rost?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)
Executare silita balteanu valentin balteanu valentin Am o hotarare judecatoreasca, din 2011, prin care o banca trebuie sa imi plateasca, in calitate de tert poprit, o suma de bani. Dosarul de executare silita a ... (vezi toată discuția)