avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva incasare

Buna ziua,

Daca eu societatea A sunt cu tva la incasare si cumpar de la o societate B care este nu este cu tva la incasare eu trec tva in 4428 si doar dupa ce platesc se trece in 4426? ( deduc doar cand platesc indiferent daca furnizorul este sau nu cu tva incasare?)
La clientii mei adica facturile emise se trece direct in 4428 si tot la incasare trec in 4427?

Multumesc

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 12:45, 18 Februarie 2013
Da, daca sunteti platitor de TVA la incasare, deduceti TVA la plata facturilor, si colectati TVA la incasarea facturilor, dar nu mai tarziu de 90 de zile (termenul de 90 de zile referindu-se doar la colectare, nu si la deducere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de tva la incasare Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire legata de aplicarea corecta a TVA-ului la incasare: In primul rand firma despre care vorbesc este persoana impozabila care aplica TVA-ul la ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca aplic tva la incasare automat pt facturile emise catre client tva se colecteaza in momentul incasarii total sau partial. ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare simomagda simomagda Buna ziua, in situatia in care societatea aplica tva la incasare, inregistrarea facturilor de la furnizori care si ei aplica tva la incasare se inregistreaza ... (vezi toată discuția)