avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu partaj

Buna ziua! Am hotarat cu sotul sa divortam de comun acord. Bunuri de impartit nu avem (Am stat doar 3 ani casatoriti) Fiindca a lucrat mult la renovarea casei mele in loc de despagubire in bani doreste sa-i fac contract abitatie viagera pe o camera si dependinte.Eu sunt de acord si cu asta. Odata cu divortul se poate trece in sentinta si faptul ca am facut partajul ca sa nu ma trezesc peste cativa ani ca cere el partaj.? Cum ar trebui sa procedez sa fie bine si legal?
Copii nu avem.In cazul in care ne-am inteles cu partajul mai trebuie sa achit cei 3%?
La primarie se poate face si partajul sau numai divortul? Multumesc anticipat.Ma bucur ca exista acest site care ajuta asa multa lume cu sfaturi gratuite.
E vb de altceva, nu va aflati in acea situatie, acolo e vb de imprumuturi.
Sotul trebuie sa dovedeasca ca a contribuit cu acele sume , bineinteles ca si dvs va veti apara ca nu a contribuit cu atat , ca ati avut si bani din alte surse.. Conteaza ce dovezi are fiecare in sprijinul cerintelor sale si mai conteza si cum sunt administrate ( de avocat).
Va multumesc, sunt hotarata sa apelez la un avocat bun.
Buna ziua! revin din nou cu o intrebare.Daca nu sunt de acord cu suma ce o pretinde sotul meu ( in intampinare a zis ca va cere sulta) se va face expertiza sau evaluarea sporului de valoare adus de imbunatatiri? Dar se va tine cont de faptul ca doar eu am cumparat materialele pt imbunatatiri,el efectuaind doar manopera? Sau nu conteaza si se imparte sporul de valoare la 2? Multumesc celor care imi vor raspunde,poate mai sunt in situatii similare sau au fost si altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort BCF BCF Buna ziua Acum o luna am divortat pe cale amiabila, la starea civila. Acum intampin probleme cu privire la separarea de fostul meu sot. Inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. ... MelaMela MelaMela Buna seara. Sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. Locuim împreuna cu părinții mei, casa e pe numele tatălui meu. De ceva timp avem probleme ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cristina79 cristina79 Buna ziua Sunt in proces de partaj in urma divortului. Timp de 7 ani am locuit in garsoniera parintilor mei, careia, pentru a avea un minim de confort, i-am ... (vezi toată discuția)