avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rambursare TVA

Buna seara , din greseala am platit mai mult la tva decat este in balanta , am platit 14000 lei ,iar in balanta am 1200 , se poate face ceva sa ii rezuperez?ii pot redirectiona catre plata impozitului pe profit?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cl4udyne , utilizator 21:13, 18 Februarie 2013
Trebuie sa vedeti cat aveti soldul in decontul de TVA. Desigur, ca in mod normal TVA-ul de plata din decont trebuie sa corespunda cu soldul contului 4423 din balanta. Daca nu corespunde , trebuie sa verificati sa vedeti unde este greseala.
Daca ati platit la TVA mai mult decat datoria, puteti sa faceti o cerere de compensare a TVA-ului platit in plus cu alte impozite datorate.
Nu puteti sa compensati dumneavoastra fara cerere care sa fie aprobata de finante.
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sold furnizori reprezentand tva achitat in anglia linkionne linkionne Buna dimineata,de curand am decis sa schimb contabila cu care am lucrat cateva luni de zile si cand mi-am luat actele,am remarcat ca apar cu datorii catre ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent prescriere tva de recuperat mioara danaila mioara danaila Buna seara, o firma este cu tva de recuperat incepand din 2009 si pana astazi( de 5 ani) Toate deconturile au fost depuse lunar .In ianuarie 2014 s-a primit ... (vezi toată discuția)
Tva de plata anterior si tva de recuperat acum hrincaionela hrincaionela buna ziua va rog putin ajutor:luna 6 am avut tva de plata pe care nu l-am platit ,luna aceasta am tva de recuperat ce fac in decontul 300 regularizez 4423-4424 ... (vezi toată discuția)