avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Sold furnizori reprezentand TVA achitat in Anglia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Sold furnizori reprezentand TVA achitat in Anglia

Buna dimineata,de curand am decis sa schimb contabila cu care am lucrat cateva luni de zile si cand mi-am luat actele,am remarcat ca apar cu datorii catre furnizori ! Acest lucru este practic nereal,am achizitionat marfa din Marea Britanie si am platit TVA-ul acolo fapt dovedit de facturile marfi ! Apar cu mare datorie si banuiesc ca si statul o sa vrea cei 24% reprezentant TVA-ul autohton desi eu am platit TOT ce trebuia sa platesc! Ce pot face in acest caz,cui sa ma adresez,ce sfaturi imi recomandati? Tin sa precizez ca doamna contabila este si expert ! Multumesc pentru indrumari.
Cel mai recent răspuns: linkionne , utilizator 08:02, 27 Martie 2013
Buna dimineata,

Eu am modificat titlul topicului :).

Daca aveti actele societatii, o balanta contabila de exemplu, puteti sa vedeti ce sold aveti la conturile 4423 (TVA de plata) sau 4424 (TVA de recuperat). Sumele de acolo se pot verifica cu cele declarate in decontul 300 de TVA.

Dvs. sunteti convins ca soldul acestor furnizori reprezinta contravaloarea TVA-ului achitat in Anglia. Am inteles bine?
Asadar am verificat ce mi-ati spus si : 4423-nu exista in balanta de verificare , iar la 4424 arata ca am de recuperata 196.22 ! La 401 apar dator catre furnizori desi eu la achizitionare marfilor am platit marfa inclusiv TVA-ul de 20 de procente !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.v. de compensare, tva restituita G.V. G.V. Am cateva nelamuriri : 1.In data de 26.11.2012 am depus o cerere de rambursare TVA in val. de 20000 lei,in luna Decembrie 2012 am avut de plata Tva 3500 ... (vezi toată discuția)
Tva platit desi era de recuperat Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Trebuie sa refac deconturile de TVA pentru perioada februarie-august. La decembrie 2013 avea de plata 3000 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza tva analici analici Daca o firma este pe pierdere TVA 4426 si TVA 4427 trebuie sa aiba sold? (vezi toată discuția)