avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Esalonarea datoriilor la furnizorul de utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Esalonarea datoriilor la furnizorul de utilitati

Esalonarea datoriilor unei asociatii de proprietari fata de regia autonoma de distributie a energiei temice se aproba numai in conditiile asumarii unui angajament de plata semnat de reprezentantul asociatiei, administrator si 50+1 dintre proprietari ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:34, 25 Februarie 2013
in aceiasi situatie suntem si noi. inseamna ca presedintele cu administratorul au delapidat. noi am convocat adunare generala(20% din proprietari) , au fost prezenti 50+1 , am demis toata conducerea , am numit alta si am incercat sa ....facem ceva .
noua conducere a cerut la furniori documente in baza carora s-a facut esalonarea, am facut plangere la politie, exista un dosar penal in curs. facem expertiza .............si intre timp pt a nu fi debransati de la utilitati platim esalonari la furnizori.
n-am putut actiona de niciun fel impotriva furnizorilor pt ca atata vreme cat esalonarea a fost facuta de reprezentantul legal , eu s-au dovedit a fi " de buna credinta".

merepere : "in aceiasi situatie suntem si noi. inseamna ca presedintele cu administratorul au delapidat."
Care sant argumentele prin care sustineti aceasta acuzatie, cum ati ajuns la aceasta concluzie ? Pe ce temei legal ati introdus plangerea penala ? Fiti mai explicit in modul de prezentare al problematicii ca sa aiba noima si credibilitate cu argumente pertinente.
Valoarea ratei lunare ce se achita, stabilita cf. angajamentului de reesalonare a datoriilor, trebuie sa figureze pe lista de plata a intretinerii ? Unde este evidentiata? Asa cum am precizat anterior in urma unei somatii a furnizorului pres. asociatiei si-a asumat acest angajament in numele asociatiei fara a aduce aceste lucruri la cunostinta proprietarilor,tinand totul secret.
Reesalonarea platii facturilor catre furnizori inseamna cata suma trebuie sa plateasca asociatia la furnizor lunar.

Aceste sume au fost puse pe listele de intretinere in trecut, dar nu au fost achitate inca de restantieri, deci ele sunt deja cuprinse in sumele restante care figureaza pe liste.
Apare suspiciunea ca achitarea acestor rate de reesalonare este suportata de toti proprietarii nu numai de restantieri, asociatia nu dispune de alte surse de venit in afara incasarii sumelor din lista de plata curenta lunara,F.R.nu a fost reactualizat de 5 ani de cand actele cu evidentele acestuia au disparut si tot de atunci nu mai apare pe liste.

Alte discuții în legătură

Eşalonare restanţe la plata întreţinerii tomabogdan tomabogdan Bună ziua, Am o serie de întrebări, iar răspunsurile nu reuşesc să le găsesc. Există o lege care să facă referire la eşalonarea restanţelor la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata esalonare apa nova bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are o esalonare a restantelor la Apa Nova ce se intinde pe o perioada de 12 luni. Mai sunt de plata acum 5 si odata cu ... (vezi toată discuția)